DOSARUL LOTERIA II se reia de la ZERO

| 16 ian, 12:41

Judecarea DOSARULUI LOTERIA II va fi reluata de la zero, dupa ce noul judecator titular pe acest caz a facut o solicitare in acest sens, cerere care a fost aprobata de DNA.

Reluarea judecatii vine in contextul in care dosarul ajunsese pe ultima suta de metri si se apropia de o condamnare in prima instanta a inculpatilor.

Decizia a fost luata dupa ce la ultimele cinci termene judecatorul care nu a luat o decizie. Astfel, se va relua cercetarea penala, vor fi reaudiati martorii si inculpatii.

In DOSARUL LOTERIA II, procurorii anticoruptie i-au trimis in judecata, in 29 decembrie 2008, pe George Copos, Camelia Voiculescu si Sorin Pantis, alaturi de alte zece persoane, pentru manipularea pietei de capital.

George Copos este acuzat, in calitate de presedinte al Consiliului de Administratie al SC “Ana Electronic” SA Bucuresti si de actionar majoritar al SC “Ana Grup” SA Bucuresti, de spalare de bani, fals in inscrisuri sub semnatura privata, instigare la participatie improprie la fals intelectual. Iar acuzatiile nu se opresc aici. Fostul finantator al Rapidului, spun anchetatorii, s-a folosit de informatii privilegiate pentru a obtine anumite foloase financiare si a manipulat piata de capital.

Si Camelia Voiculescu, fiica cea mare a presedintelui fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, este acuzata de folosirea unor informatii privilegiate pentru dobandirea pe cont propriu sau pe contul unei terte persoane, direct ori indirect, de instrumente financiare. In plus, fiica lui Dan Voiculescu ar fi manipulat si ea piata de capital.

Aceleasi acuzatii i se aduc si fostul ministru al Comunicatiilor Sorin Pantis, in calitate de reprezentant al societatii Grivco SA Bucuresti.

Potrivit procurorilor, George Copos ar fi imprumutat 2.350.000 de lei de la Grivco, grup de firme controlat de Dan Voiculescu, si apoi ar fi finantat achizitia de catre aceasta societate a unui pachet de actiuni la Ana Imep, care ulterior au fost cesionate pentru o suma mai mare, 2.480.000 de lei.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ