DOSARUL TRANSFERURILOR. Judecătoarea Geanina Terceanu cerea mită fără nicio jenă și a cumpărat o locuință din banii primiți

| 20 noi, 17:12

Procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiuni penale în cazul Geaninei Terceanu, judecător în cadrul Tribunalului București, pentru luare de mită, aceasta fiind cea care a decis achitarea în primă instanță a inculpaților din Dosarul Transferurilor.

În același dosar s-a mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și față de Ioan și Victor Becali, pentru dare de mită. În cazul lui Cristian Borcea s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru dare de mită.

Terceanu și frații Becali au fost prezentați vineri Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Geaninei Terceanu i s-a repartizat așa-numitul Dosar al Transferurilor pe data de 24 februarie 2009, cauză în care frații Becali și Borcea, alături de alți oameni din fotbal, au fost trimiși în judecată pentru înșelăciune și evaziune fiscală. Pe 3 aprilie 2012, aceasta a pronunțat o hotărâre de achitare în cazul tuturor, achitare pronunțată în temeiul dispozițiilor art. 10 lit. a din Codul de procedură penală din anul 1968 („fapta nu există”).

Citeşte şi: Dosarul Transferurilor. Judecătoarea Terceanu, reținută de DNA. Este acuzată că a luat mită de 220.000 de euro

Procurorii DNA o acuză pe judecătoare că, pentru a da această hotărâre, ea a primit de la cei trei inculpați suma de 220.000 de euro, în mai multe tranșe, pe perioada aprilie 2009-mai 2012. Potrivit unor surse judiciare, aceasta ar fi mers chiar și pe stadion pentru a negocia suma.

Potrivit procurorilor, sumele de bani au fost primite direct sau prin intermediari în diferite locuri din București, Ilfov și Ialomița.

Cu privire la modalitatea de remiterea acestei sume de bani, în luna aprilie 2009 Terceanu ar fi primit în mod direct de la Becali Ioan suma de 10.000 de euro, cu prilejul unei întâlniri pe care cei doi au avut-o într-un birou din incinta stadionului de fotbal Ghencea din Bucureşti. 

Alţi 10.000 de euro ar fi fost primiţi de către Terceanu  în mod direct de la Victor Becali , în prezenţa lui Ioan Becali , în luna mai 2009, la locuinţa acestora din urmă situată în satul Pipera, comuna Voluntari, judeţul Ilfov. 

Tot în luna mai 2009, Terceanu a mai primit suma de 40.000 de euro de la Ioan Becali şi Victor Becali , sumă pe care aceştia din urmă au trimis-o judecătoarei prin intermediar.

În 2009, o parte din bani ar fi fost folosiți de Terceanu pentru a-și cumpăra o locuință.

În anul 2012, anterior pronunţării hotărârii de achitare în dosarul menţionat, Terceanu ar  mai fi primit de la Ioan şi Victor Becali 105.000 de euro, sumă pe care cei doi ar fi trimis-o judecătoarei prin intermediar şi i-ar fi fost dată în localitatea Movila, judeţul Ilfov. 

Această sumă primită de către judecătoare a fost lăsată, spre păstrare, unei persoane din familie. Din această sumă, la percheziția domiciliară efectuată la data de 19 noiembrie 2015 a fost găsită cea mai mare parte a sumei, anume suma de 96.000 de euro, în bancnote a câte 500 de euro. 

Membrul familiei la care judecătoarea a lăsat banii din mită a arătat că aceşti bani îi are de la sora sa Geanina Terceanu, care i-a cerut să îi păstreze.

Tot în anul 2012, după pronunţarea hotărârii de achitare, în lunile aprilie - mai, magistratul ar mai fi primit de la frații Becali 45.000 de euro, sumă pe care cei doi ar fi trimis-o judecătoarei tot prin intermediar în două tranşe. De asemenea, în anul 2012, anterior pronunţării hotărârii de achitare în dosarul menţionat, ea ar mai fi primit de la  Borcea Cristian suma de 10.000 de euro.

De altfel, pe parcursul procesului, Giovani Becali nu se sfia să facă circ în sala de judecată prezidată chiar de Geanina Terceanu: ”Să vă ferească Dumnezeu să ajungă familia mea să conducă ţara asta! Să vă văd atunci dacă faceţi dreptate sau nu! Că trebuie să o faceţi! (...) Aaa, dacă aţi consemnat. (ce a zis martorul)  sărut-mâna! Pot să vă sărut mâna? V-ar plăcea, dar ce doamnă? Sunteţi sub ordin să se scrie cum vrea martorul?”.

Pe 12 noiembrie 2012, hotărârea de achitare pronunțată de către Terceanu a fost desființată de către Curtea de Apel București, instanța de control judiciar pronunțând condamnarea inculpaților la pedepse cu închisoarea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ