DOUĂ candidaturi pentru funcţia de şefia ICR. Radu Boroianu şi Iulian Tănase

| 28 apr, 11:27

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat marţi că pentru funcţia de preşedinte al Institutului Cultural Român au fost depuse două candidaturi din partea grupurilor parlamentare ale PSD şi PNL, Radu Boroianu şi Iulian Tănase, transmite Agerpres.

 

"S-au făcut nominalizările pentru funcţia de preşedinte al ICR: Radu Boroianu de la PSD şi Iulian Tănase de la PNL, care a lucrat inclusiv la Radio Guerrilla", a afirmat Tăriceanu marţi după şedinţa Biroului permanent al Senatului.

El a precizat că Biroul permanent a luat act de demisia fostului preşedinte ICR, Lilian Zamfiroiu, demisie care va fi trimisă plenului Senatului.

Comisia de Cultură şi Comisia de politică externă vor audia candidaţii pentru funcţia de preşedinte al ICR. Noul preşedinte al Institutului va fi însă validat, prin vot, în plenul Senatului.

Pe ordinea de zi de marţi a celor două Comisii este înscrisă audierea candidaţilor pentru ocuparea funcţiei de director şi de director adjunct ale unor institute culturale româneşti din străinătate.

Preşedintele Institutului Cultural Român (ICR), Lilian Zamfiroiu, şi-a depus, vineri, demisia din funcţie, la cabinetul preşedintelui Senatului, apreciind că obiectivele pe care le-a asumat la preluarea mandatului 'au fost deja atinse', a informat, luni, Direcţia Comunicare a ICR, într-un comunicat de presa. Zamfiroiu a anunţat că urmează să se întoarcă la cariera diplomatică, fiind pregătit să facă faţă 'unor noi provocări profesionale'.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ