Draga Olteanu Matei: Margareta Pogonat a fost o actriţă distinsă, stilată, excepţională

| 12 mai, 2014

A murit Margareta Pogonat. Actriţa Draga Olteanu Matei a declarat luni că Margareta Pogonat a fost 'o mare actriţă, de o modestie extraordinară' care 'ştia să facă film perfect'.

A murit Margareta Pogonat. 'A fost o actriţă de rasă, distinsă, stilată, excepţională. Era o mare actriţă, de o modestie extraordinară, o camaradă bună şi una din actriţele care ştia multă, multă cinematografie, ştia să facă film perfect. Aveam o mare admiraţie pentru Cala Pogonat, noi îi ziceam Cala. Îmi pare rău să aud că s-a dus, îmi pare foarte rău', a declarat Draga Olteanu Matei.

Ea a spus că după serialul 'Cuscrele' în care au jucat împreună nu a mai avut ocazia să o întâlnească pe Margareta Pogonat, iar telefonic, deşi a încercat de mai multe ori să o contacteze, nu a mai fost posibil.

'Vedeţi cum ne desparte viaţa, cum ne trimite pe fiecare în alte părţi, ne vedem rar. Ultima dată am jucat cu ea în 'Cuscrele', un serial pe care l-a făcut Nae Cosmescu la Naţional TV. (...) Sunt ani de zile de când am făcut acel serial. Am mai tot căutat-o şi nu mi-a mai răspuns la telefon', a spus Draga Olteanu Matei.

Actriţa şi-a reamintit că a cunoscut-o pe Margareta Pogonat în anii '50, la IATC, unde erau amândouă studente.

'Margareta Pogonat a fost una din actriţele care a început studiile de teatru, de cinematografie de fapt, ea a început la Institutul de Cinematografie unde am fost şi eu studentă. Era cu un an înaintea mea şi acolo am cunoscut-o, asta se întâmpla prin 1950. (...) Era una din cele mai iubite studente, toţi colegii ei de clasă o iubeau foarte tare. Noi, acolo, eram ca un fel de familie. În perioada aceea nu erau foarte mulţi studenţi şi ne cunoşteam bine între noi', a mai spus Draga Olteanu Matei.

Actriţa Margareta Pogonat-Caliopi a murit duminică la vârsta de 81 de ani, după o lungă şi nedreaptă suferinţă, a declarat fiica acesteia, Maria Anca Rusescu.

Trupul neînsufleţit va fi depus la capela Cimitirului Iancu Nou - Bălăneanu din Bucureşti, iar înhumarea va avea loc marţi, la ora 12,00.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ