Dragnea anunță o guvernare ”în folosul poporului român”

| 29 ian, 19:54

Guvernul României trebuie să guverneze în spirit european, dar în folosul poporului român, a declarat, luni, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului.

"Coaliţia PSD-ALDE vine astăzi în faţa Parlamentului cu o echipă guvernamentală. (...) România este un stat suveran şi e de datoria noastră, a tuturor, să apărăm această suveranitate atâta vreme cât trăim. Spun asta fiindcă suveranitatea nu este atât o stare politică sau o stare economică, este o stare de spirit. Acest guvern are misiunea de a face performanţă economică, de a mări veniturile românilor şi de a creşte nivelul investiţiilor, păstrându-şi în tot acest timp suveranitatea, adică independenţa în gândire şi caracterul naţional al măsurilor luate. Guvernul României trebuie să guverneze în spirit european, dar în folosul poporului român, cu profund respect pentru valorile europene, în strânsă colaborare cu partenerii noştri occidentali şi cu adâncă recunoştinţă pentru bagajul de civilizaţie pe care l-am primit din partea marilor democraţii. Dar, aşa cum fac toate ţările avansate, lângă care visăm să ajungem, Guvernul României va guverna în primul rând în folosul românilor", a precizat Liviu Dragnea.

Potrivit acestuia, în anul 2016, guvernarea PSD-ALDE a început implementarea celui mai ambiţios program de guvernare din ultimii 27 de ani, în ciuda "eforturilor" depuse de adversari de a împiedica guvernarea.

Preşedintele PSD consideră că a venit momentul ca Guvernul să-şi facă un scop din investiţii, iar la finele acestui mandat, România trebuie să ajungă în prima jumătate a clasamentului celor mai puternice economii europene.

"Investiţiile reprezintă o prioritate vitală pentru economia României, şi vorbim atât despre investiţiile directe ale statului, cât şi despre mecanismele de atragere a investiţiilor private româneşti şi străine. Avem pentru asta un pachet legislativ finalizat, gata să-şi producă efectele. Toate aceste legi sunt pregătite. (...) Mecanismele de absorbţie a fondurilor europene sunt funcţionale. Avem miniştri experimentaţi în atragerea acestor fonduri. Avem un premier care cunoaşte bine politicile şi liderii de la Bruxelles. Avem, aşadar, condiţii bune pentru a aduce mai mulţi bani în economie", a arătat Dragnea.

Potrivit acestuia, o guvernare eficientă poate răsturna prognozele agenţiilor de rating.

"Şi pentru asta ţin să-i mulţumesc domnului prim-ministru Mihai Tudose pentru actul de guvernare pe care l-a exercitat", a adăugat liderul PSD, care a dat asigurări că tot efortul executiv şi legislativ al Guvernului va fi dedicat implementării programului de guvernare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ