Dragnea: Cazul Oprea ar trebui să şi-l asume cei care au creat UNPR

| 22 sep, 17:03

Cazul senatorului Gabriel Oprea ar trebui asumat de cei care au creat UNPR, "care l-au creat pe Gabi Oprea şi care au dat impresia că deasupra lui e numai cerul", a afirmat joi preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

"Nu Gabi Oprea este principalul vinovat pentru situaţia în care a ajuns, ci cei care l-au creat acum mult timp şi care l-au încurajat, şi care i-au spus că trebuie să fie unul dintre cei mai puternici oameni din România şi care acum tac chitic", a declarat Dragnea, la Murighiol, la finalul Comitetului Executiv Naţional al PSD. 

Întrebat la cine se referă, Dragnea a răspuns: "La preşedinte, la alte instituţii din România". 

"Aştept să vedem dacă vreunul dintre ei îşi asumă măcar un dram de răspundere. E important cazul Oprea, mi-am exprimat indignarea profundă, dar peste patru luni Gabi Oprea nu va mai fi parlamentar, deci nu va mai putea fi această frână. Mult mai important pentru mine este să discutăm ce vom face peste patru ani", a arătat liderul PSD. 

El a precizat că senatorii social-democraţi care au votat împotriva solicitării DNA de urmărire penală a lui Gabriel Oprea nu vor fi sancţionaţi, dar a adăugat că se va ţine cont de acest vot la semnarea listelor de candidaţi pentru viitoarele alegeri parlamentare. 

"Eu mi-am exprimat nemulţumirea profundă pentru ceea ce s-a întâmplat, mai ales că discutasem serios cu liderul grupului senatorial, l-am rugat ca în perioada următoare să încerce să afle, dacă poate, exact câţi de la noi au votat, pentru că nu au fost mulţi, dar nu contează, e vorba de atitudine. Nu e vorba de sancţiuni, dar s-ar putea ca atunci când voi semna listele să-mi aduc aminte şi despre asta. Deci va conta foarte mult pentru mine", a arătat Dragnea. 

Întrebat dacă este adeptul reluării votului în Senat în cazul Oprea, el a susţinut că nu se opune niciunei proceduri în general, dar a subliniat că nu vrea să răspundă la ceea ce doreşte PNL. 

"Nu mă puneţi să răspund la ceea ce vrea să facă PNL, care este un partid ipocrit. Majoritatea voturilor din Senat au venit de acolo. Am auzit păreri despre un filmuleţ într-un anumit sens, despre un alt filmuleţ în alt sens. Una peste alta este că de la toate partidele au votat", a afirmat preşedintele PSD.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ