Dragnea: Cei care au multe absenţe la Parlament nu se vor regăsi pe locuri eligibile în listele de candidaţi PSD la alegeri

| 08 aug, 16:51

Candidații Partidului Social Democrat la alegerile parlamentare urmează să fie selectaţi în baza unor criterii de performanță și vor candida doar în judeţele din care provin, a transmis preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Dragnea a reamintit că la Vaslui au fost stabilite criteriile care vor sta la baza alcătuirii listelor candidaților pentru alegerile parlamentare, între acestea fiind activitatea parlamentară, cea din teritoriu, dar și profesionalismul. El s-a arătat supărat în context pe acei colegi care au lipsit din parlament la voturi importante atât în plen, cât și în comisii.

Cel mai mult contează activitatea și atitudinea din Parlament. Nu o spun cu răutate, o spun cu toată căldura, dar totuși noi discutăm de un serviciu al statului care începe luni după-amiaza și se termină miercuri după-amiaza. Or, eu cred că aceste două zile nu reprezintă o perioadă foarte grea într-o săptămână pe care să poți să o respecți. Și sunt foarte supărat pe unii colegi din parlament care nu erau prezenți în comisii (…), care nu au fost prezenți la plen, la voturi importante”, a spus președintele PSD, la RTV.

„Primul criteriu de performanţă sunt oamenii. Trebuie să fim convinşi că un om pe care îl punem este apreciat de oameni. Alt criteriu de performanţă îl reprezintă activitatea lui în parlament, dacă a mai fost parlamentar. Al treilea criteriu, trebuie să fie foarte bine pregătit când merge în comisiile de specialitate. Trebuie să aibă o susţinere serioasă din partea organizaţiei. Am spus-o mereu, o spun şi acum, nu voi trimite de la Bucureşti în niciun judeţ pe nimeni. Niciun Agamiţă Dandanache nu va mai exista în PSD. Probabil că o să fiu primul preşedinte care nu mai trimite pe nimeni de la centrul în judeţ pentru că este în primul rând o dovadă de respect faţă de oameni”, a mai declarat Liviu Dragnea.

În ceea ce îi priveşte pe actualii parlamentari, Dragnea afirmă că nu toţi se vor regăsi pe locuri eligibile la alegerile parlamentare din toamnă. Chiulangiii care au absentat în actuala legislatură nu vor mai avea parte de o nouă candidatură.

„Activitatea din parlament va fi un criteriu. Din moment ce îţi doreşti să fii parlamentar şi nu te obligă nimeni, este şi acesta este un serviciu şi mergi la serviciu ca orice om care lucrează. Absenţele contează mult. Nu mă ascund să spun că aşa cum am procedat şi la alegerile locale, unde avem foarte multe locuri unde sunt oameni noi, ca un exemplu, din 28 de preşedinţi de consilii judeţene, 21 sunt noi şi la parlamentare va fi un procent foarte mare de nume noi pe liste”, a mai spus Dragnea.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ