Dragnea dă ultimatum liberalilor: Se poate ajunge "la orice"

| 13 feb, 2014

Preşedintele executiv al PSD Liviu Dragnea a precizat, joi, că discuţiile PSD-PNL nu reprezintă negocieri pe funcţii, întrucât "în Guvern nu suntem la talcioc", el arătând că premierul a propus o formulă guvernamentală care include un vicepremier în plus şi nu preluarea unei funcţii de la alt partid. Dragnea a mai spus că PNL va trebui să propună miniştri pe actuala structură a Guvernului.

Întrebat ce concesii sunt dispuşi să facă social-democraţii pentru a ajunge la un consens cu PNL în privinţa restructurării Guvernului, Dragnea a precizat: "Practic nu sunt negocieri, deci nu cred că putem vorbi de concesii", relatează Mediafax.

"Este vorba de un model guvernamental prezentat de primul-ministru, pentru că din moment ce noi nu vrem să luăm vreo funcţie de la niciun partid, nu avem ce să negociem, să le spunem daţi-ne nouă o funcţie, vrem noi să vă dăm altă funcţie. Nu am făcut niciodată lucrul ăsta şi nu o să-l facem niciodată, pentru că nu suntem în cadrul Guvernului la talcioc", a precizat Dragnea.

El a arătat că Ponta a propus o formulă guvernamentală, o arhitectură guvernamentală care conţine încă un post de vicepremier.

"Atâta dezbatere şi atâta tensiune şi atâta patimă din partea unora că mai apare un post de viceprmeier... Dar de ce, Doamne iartă-mă? Atât timp cât nu se ia de la niciun partid...", a mai spus Dragnea.

PNL să numească miniştri dacă nu acceptă propunerea lui Ponta. Se poate ajunge "la orice"

Întrebat dacă actualul impas e suficient pentru ruperea USL, în cazul în care până luni în USL nu se va ajunge la consens, Dragnea a răspuns: "Sper să ajungem la un acord".

"Până la urmă, dacă colegii de la PNL nu acceptă propunerea premierului, propunerea noastră, înseamnă că rămânem cu această structură a Guvernului şi vor trebui să propună miniştri pe actualele portofolii ministeriale. Dacă nu o să dorească lucrul ăsta, sigur că putem ajunge la orice. Eu sper să nu ajungem acolo", a spus Dragnea.

El a precizat că acel post de vicepremier propus de Victor Ponta nu reprezintă un post al PSD sau un moft al PSD, formula guvernamentală avansată fiind una logică.

"Nu e vorba de un post al PSD sau vreun moft al PSD. Este o propunere logică a primului ministru. Sunt patru partide reprezentate în acest Guvern, sunt patru partide în coaliţie, pentru care parlamentarii trebuie să voteze când mergem cu restructurarea Guvernului şi e firesc ca în Guvern să existe patru vicepremieri, câte unul pentru fiecare partid politic", a precizat Dragnea.

Tag-uri: liviu dragnea, PNL, psd, usl
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ