Hai să o spunem drept: Crin vrea să rupă USL

| 13 feb, 2014

Totul a pornit de la faptul ca el fortat demisia/demiterea mai multor ministri, pentru a crea o criza.

Cu toată sinceritatea, vă spun, nu veți vedea prea curând o soluție mai frumoasă și mai echilibrată decât cea propusă de Victor Ponta în cadrul reuniunii la vârf a USL la Vila Lac 1, prin nominalizarea a patru vicepremieri, câte unul de la fiecare partid care formează coaliția de guvernare: PSD, PNL, UNPR și PC. Nu numai că este simplă, este simetrică, este principială și justă, dar este în spiritul acela de început, al USL care se înființa în 2011 nu din nimic și de florile mărului ci într-o atmosferă febrilă, așteptată de români, divinizată de toți cei care au crezut că o rezolvare definitivă și profundă a crizei Băsescu există și poate fi pusă în practică.

Când a pornit la drum USL, nimic nu bruia comunicarea directă a formațiunii cu electoratul său. Mesajul USL era unul, puternic și simplu: noi suntem altfel. Altfel, însemnând exact acest algoritm, al unor parteneri care se așează egali la o masă și niciunul nu se consideră mai cu moț și îndreptățit să impună decizii. Electoratul a perceput foarte clar mesajul inițial al USL. Amintiți-vă doar înălțimea teribilă de la care a trântit regimul și guvernarea lui Băsescu. Noi suntem altfel ajungea la electorat și se întorcea, ca ecoul: vom învinge! Lăsând poezia deoparte, dacă i-ai fi luat pe români, de la cei care manifestau împotriva lui Băsescu și încasau bastoane de jandarm pe cârcă, până la analiștii politici și liderii de opinie cu fundul aplatizat de atâta stat prin emisiuni, dacă le-ai fi expus, fie și parțial, tabloul politic actual, cu Johannis, cu meschinării astea cumplite cu cine e ministru, cine e vicepremier și cum se poate conserva artificial mandatul la o primărie, oricine ar fi făcut ochii rotunzi și ar fi spus că ce le spui este un vis urât.

Iată însă că acest vis urât a devenit azi realitate. Mâine s-ar putea transforma într-un coșmar. Cine este de vină? Cine a apăsat butonul care a demarat această criză? Cine a forțat demisia sau demiterea unor miniștri și cine a creeat din senin o criză, furtuna perfectă pentru a ieși val vârtej de la guvernare? Cine are pronosticuri atât de proaste încât, pentru a salva rezultatele la următoarele confruntări electorale, are acum nevoie ca de aer să comute într-o opoziție furibundă și eminamente distructivă? Cine se folosește de ambițiile primarului Johannis ca de o ghioagă, numai bună să spargă USL?

În loc de răspuns, tuturor acelora care ați crezut în USL și ați sperat că se poate, doar atât: propunerea celor patru vicepremieri a fost refuzată de liberali.

Asupra României pare să atârne greu un soi de blestem politic: periodic formațiunile istorice provoacă crize atât de grave încât, practic, se autodistrug. În același timp aruncă țara cu zeci de ani în urmă. După PNȚCD, urmează PNL. Crin Antonescu stă cu mâna pe detonator.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 feb, 2014
Akexandra Rada-ziarist
va rog ,impacati-va...bine in USL
votati regionalizarea,descentralizarea,constitutia,eliberati toti activistii nostri din inchisori...
privatizati CFR,OLTCHIM,Cuprumin,Rosia,CFR-ul,bagati gaze de sist la oameni in casa..care nu vrea,bagati-le gratuit...
incepeti autostrada Pitesti-Sibiu in 2017 si vedeti voi daca o terminati..
sa nu-l mai lasam pe Basescu sa candideze..
daca nu va impacati,vedeti situatia sociala precara a unui ministru,cu mari datorii,deci... se poate si mai rau
Succesuri,USL...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ