Udrea îl susține pe Crin. Crin nu se supără!

| 12 feb, 2014

Elena Udrea a făcut în ultima vreme o serie de declarații în care își exprimă susținerea pentru liderul liberal “măcar pe turul doi” și își manifestă dorința explicită ca Antonescu și PNL, pe de o parte, și restul partidelor de dreapta, pe de alta, să cadă la o înțelegere reciprocă de susținere a candidaților pentru al doilea tur la alegerile prezidențiale.

 

 

Doamna Udrea îi întinde mărul PMP lui Crin și îl invită să muște: dânsa vorbește în numele acestuia cum că ar candida în numele PNL, și nu al USL, dânsa ne informează cu siguranță deplină despre tensiunile din interiorul USL și despre regrupări de forțe și tot dânsa este cea care dă verdicte despre ce urmează să se întâmple cu coaliția și guvernarea. Unde este liderul PNL în aceste discuții? Crin este deocamdata ocupat să se distanțeze de Guvern și de Victor Ponta. Liderul liberalilor, aflat în goana după voturi, pare că a ales că este mai ușor să cânte pe contrapunctul mesajelor venite de la băsiști decât să își dea puțin silința pentru a deschide în mod real și sincer un dialog cu electoratul social-democraților.

În ultimele luni Elena Udrea, Traian Băsescu și cei care se asociază cu aceștia au fost foarte atenți să nu mai critice USL fără să îl atace în același timp pe Victor Ponta și să nu îl mai critice pe Crin Antonescu fără să atace concomitent și USL-ul. În alte cuvinte: USL-ul este rău, trebuie să se rupă, iar în urma ruperii noi vom profita! Că așa e drept! sau așa se face pe dreapta... “Eu nu îmi doresc să îl susţin pe Antonescu la Preşedinţie, eu îmi doresc ca toată dreapta politică românească să susţină un singur candidat în turul doi,” ne spunea într-un mod intenționat ambiguu Elena Udrea la o reuniune a popularilor. Acest tip de declarații soft, ca niște dojeni blânde, au dat de înțeles multora dintre colegii de alianță, membrilor PNL, dar și susținătorilor USL, că ar exista un non-combat între cele două tabere.

Cât despre liderul PNL, nu doar că nu a comentat în vreun fel declarațiile acestea mieroase, altminteri decât să descalifice orice asociere cu portocaliii ca fiind aberantă – sau un alt tic verbal de genul acesta, dar Crin Antonescu lasă impresia colegilor de alianță, electroratului și chiar și partidului propriu, că el este genul de candidat cel care are nevoie de garanții. Odată ce nu le-a putut obține de la PSD, a devenit mai atent la ce se aude în urechea dreaptă. Și acum iată că a primit și asiguările din dreapta: după cum au repetat în mai multe rânduri și Băsescu și Udrea, Crin va beneficia de sprijinul celor doi și a partidului lor în eventualitatea în care ajunge în turul al doilea împotriva unui candidat susținut de PSD.

Antonescu trebuie să își dea seama că nimeni nu îți poate garanta în vreun fel niște voturi, dacă tu însuți nu le poți obține de la fiecare alegător, prin dialog autentic cu aceștia. Următorul președinte nu va mai ajunge să ne reprezinte țara în urma capacităților de a face echilibristică între formațiuni poltice în mass-media. Ori va fi o persoană care este în mod real capabilă să unească electoratul întru simțiri și coaliția de guvernare întru acțiuni, ori dacă nu, Dumnezeu cu mila! Românii nu vor mai accepta încă un președinte combinator, care joacă la câte capete e nevoie pentru a ieși el cât mai bine și  care se debarasează de oameni imediat ce aceștia nu îi mai sunt utili. Crin Antonescu știe lucrurile acestea! Și, totuși, vedem cum Elena Udrea cântă balade la balconul lui, iar el doarme cu geamul deschis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 feb, 2014
organizatia UDMR -soci
oferta publica
catre usd-fil. Ciorogarla
lasati pnl sa iasa de la guvernare...
va sprijinim cu drag..
12 feb, 2014
Cocos
Problema e ca aceasta duduie vorbeste singura, nu cred ca-i raspunde nimeni. O bagati prea mult in seama, poate dc USL-ul face prostia sa se rupa ...
13 feb, 2014
GoPonta4President!
pt Cocos
noi sustinem si USD-ul si USL-ul...mai putin PNL-ul
asa scrie in punctaj,asa facem...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ