Dragnea despre Codul etic: Sunt lucruri pe care le practicam, dar acum le-am asumat public

| 10 dec, 18:44

Liderul PSD Liviu Dragnea a afirmat joi, la Buzău, că în noul codul etic al formaţiunii sunt conţinute lucruri care oricum erau practicate în partid, dar acum, prin adoptarea acestuia, au fost asumate public, potrivit Agerpres.

'Sunt lucruri pe care oricum le practicam, dar acum le-am asumat public pentru ca oricine de la noi să nu se gândească că poate să fie candidat dacă se află în una din aceste situaţii', a afirmat Dragnea. 

Liderul PSD a adăugat că aceste prevederi nu se referă numai la membrii PSD, ci şi la candidaţii independenţi, dacă vor exista cazuri în care organizaţiile social-democrate de acolo vor decide să susţină un candidat independent. 

'Era nevoie de acest cod pentru că noi vrem ca PSD să fie primul, sper să nu fie singurul partid din România, care înţelege că societatea românească are o dinamică mult mai mare decât cred ei, evoluează şi evoluează în bine. Am adoptat nişte criterii pentru că majoritatea zdrobitoare din partid vrea să vină cu candidaţi care nu sunt prinşi cu luare de mită sau cu dare de mită, care nu sunt condamnaţi pentru fapte de corupţie, care nu sunt în stare de arest preventiv sau arest la domiciliu, care nu au fost dovediţi printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă că şi-au obţinut diplome sau alte titluri prin plagiat ,nu au deţinut funcţii politice sau de conducere în structuri ale fostului partid comunist, adică oameni care nu au manifestat un comportament injurios, agresiv, oameni care nu au atitudini sau declaraţii xenofobe, extremiste, discriminatorii de gen, religie sau naţionalitate, care n-au fost membri sau colaboratori ai fostei Securităţi ca poliţie politică sau au fost dovediţi ca agenţi acoperiţi, adică cu oamenii care nu au relaţii comerciale cu primăria pentru care vor să candideze sau cu oameni care nu au completat în fals sau prin omisiuni declaraţii de avere sau de interese', a detaliat Dragnea. 

El a afirmat că Victor Ponta nu se încadrează în prevederile Codului etic. 'Victor Ponta n-a fost decât o chestiune dată de presă pentru că nu există o hotărâre în sensul acesta', a mai spus Dragnea. 

Liderul PSD a participat joi la şedinţa Comitetul Executiv al PSD Buzău, la care au participat circa 200 de membri PSD, primari, viceprimari, consilieri locali şi judeţeni, parlamentari.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ