Dragnea despre mitingurile maghiarilor: Nu sunt foarte preocupat, au o conotaţie politică

| 18 iul, 2013

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a afirmat, joi, la Ploieşti, că nu este preocupat de mitingurile organizate de minoritatea maghiară împotriva proiectului de regionalizare, el arătând că, de fapt, aceste acţiuni sunt "încercări de proteste" care au o conotaţie politică.

"Nu sunt foarte preocupat, nu sunt speriat de ce se întâmplă acolo. E vorba de nişte încercări de proteste care nu au decât o conotaţie politică a unei formaţiuni politice care se hrăneşte numai din asta şi nu mă refer la UDMR care e condusă de oameni echilibraţi, din fericire", a declarat Dragnea, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Acesta a precizat că dezbaterea organizată în Covasna pe tema regionalizării a fost "de real succes", atmosfera nefiind tensionată, iar discuţiile fiind echilibrate.

"Într-adevăr, erau nişte demonstraţi în faţa sălii, erau şase oameni, şase tineri care stăteau frumos cu nişte afişe în mână şi atât. (...) Discuţiile au fost foarte clare, le-am spus că nici eu, nici Guvernul nu vrem să mai perpetuăm această situaţie care a fost folosită când de unii, când de alţii, în folosul unora sau altora, dar nu în folosul cetăţenilor de acolo. (...) Le-am spus colegilor mei din minoritatea maghiară că acelaşi respect pe care ei îl solicită de la Guvernul central, aceeaşi cantitate de respect trebuie să o acorde românilor din acele zone. (....) Mai mult de atât, le-am spus că cel mai important lucru pentru cetăţenii de acolo, dincolo de politicienii din zona respectivă, îl reprezintă dezvoltarea zonei. Este o zonă cu potenţial foarte mare, este o zonă foarte frumoasă a României, teritoriu românesc, care are şanse mari de dezvoltare dacă acolo ei înţeleg că principalul obiectiv comun trebuie să fie dezvoltarea", a spus Dragnea.

Vicepremierul a participat, joi, la Ploieşti, la o dezbatere publică privind procesul de regionalizare-descentralizare, la care sunt prezenţi şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale, judeţene, parlamentari din regiunea de dezvoltare Sud Muntenia, reprezentanţi ai societăţii civile, ai comunităţii oamenilor de afaceri, ai mediului universitar, ai sindicatelor precum şi ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) a anunţat recent că vrea să organizeze, în data de 20 iulie, în peste o sută de localităţi din Transilvania, manifestaţii de protest împotriva proiectului de regionalizare propus de Guvern.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ