Dragnea: Proiectul de lege privind Statutul funcționarului public intră în proceduri parlamentare

| 13 mar, 18:08

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a anunțat luni că proiectul de lege privind Statutul funcționarului public va intra în proceduri parlamentare și a precizat că actul normativ vizează "flexibilizarea funcției publice", dar și posibilitatea ca funcționarii să beneficieze de un fond de premiere.

"Este vorba despre flexibilizarea funcției publice, de clarificarea raporturilor dintre funcționari și șefii instituțiilor — că sunt primari, miniștri sau șefi de instituții publice, de posibilitatea ca funcționarii publici să beneficieze de un fond de premiere care să fie la dispoziția ordonatorilor de credite pentru a-i putea stimula pe cei care într-adevăr muncesc mai mult, muncesc mai bine și doresc să se implice mai mult. De asemenea (este vorba—n.r,) de stabilitate în funcție și de o clarificare mult mai serioasă a obligațiilor care le revin funcționarilor publici. (...) Proiectul de lege privind Statutul funcționarului public (...) intră în procedurile parlamentare. Orizontul este strâns", a afirmat Dragnea, la finalul ședinței de grup a senatorilor PSD.

Pe de altă parte, Liviu Dragnea a afirmat că aleșii trebuie să beneficieze de o legislație clară, astfel încât să poată fi anchetați doar pentru decizii legate de legalitate și nu de oportunitate.

"Orice ales direct sau indirect, aleși locali sau aleși parlamentari, miniștrii care sunt aleși prin votul Parlamentului trebuie să aibă o legislație clară și în lumina Constituției și în lumina deciziilor CCR și în lumina bunului simț. Orice personaj, orice om care are o astfel de poziție trebuie să fie anchetat pentru legalitate, nu pentru oportunitate. Pentru că oamenii de aceea își aleg reprezentanții: pentru a duce la îndeplinire niște promisiuni, niște angajamente din campanie, prin votul cetățenilor. Este foarte simplu", a susținut președintele PSD.

Întrebat despre faptul că a apărut o discuție după motivarea CCR legată de o așa zisă super imunitate a miniștrilor, Dragnea a replicat: "Poate apărea orice. Hârtia suportă orice și ecranul suportă orice. Dar nu cred că undeva în lume se mai întâmplă asta: ca cineva să meargă să îl întrebe pe un ministru sau pe un primar "de ce ai făcut drumul acela și nu acela?" atât timp cât legea este respectată, cât nu a făcut nicio infracțiune, cât nu a încălcat vreo prevedere din Codul penal sau din altă lege".

De asemenea, Liviu Dragnea a anunțat că până la sfârșitul acestei săptămâni vor fi desemnați parlamentarii din Camera Deputaților și Senat care vor lucra la noul Codul de conduită al parlamentarilor și că din partea sa există "toată susținerea" pentru un asemenea demers.

Tag-uri: ccr, liviu dragnea, psd
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ