Dragnea: Proiectul de ţară nu va fi gata până la parlamentare

| 05 iul, 13:59

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat marţi că noul proiect de ţară nu va fi finalizat până la alegerile parlamentare.

"Deocamdată, nu este niciun proiect de ţară. Eu am fost foarte mulţumit că după luni de zile în care public am cerut ca toate părţile din România să se strângă în grupul colectiv ca să înţeleagă că este nevoie de un asemenea proiect de ţară, care nu se face într-o lună, dar este nevoie să-l facem, care înseamnă de fapt o strategie de dezvoltare a României pe 20 - 25 de ani, să dăm răspunsul la o întrebare esenţială pentru noi ca naţiune: Care este adevăratul interes naţional al României şi foarte multe întrebări. (...) Sper ca fiecare forţă politică să înceapă să lucreze pentru acest proiect de dezvoltare a României în viziunea proprie, în aşa fel încât anul viitor să avem o primă formă. (...) Nu va fi gata până la alegerile parlamentare, dar dacă cine va forma Guvernul după alegeri renunţă la ideea de proiect de ţară înseamnă că reprezintă o forţă politică iresponsabilă", a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului. 

În opinia sa, nu este necesar un guvern de uniune naţională pentru a pune în practică un asemenea proiect de ţară. 

"Nu cred într-un asemenea proiect. Ceea ce am spus şi eu ieri la Cotroceni şi dl guvernator Mugur Isărescu (...) - un asemenea proiect care cuprinde o strategie de dezvoltare trebuie să cuprindă direcţiile mari de acţiune, direcţiile strategice de dezvoltare a României, dar să existe suficient spaţiu pentru ca în România să poată exista competiţie politică. Astfel, nu se poate realiza acest proiect până la alegerile din noiembrie sau decembrie. Asta înseamnă că nu este nevoie de un guvern de uniune naţională, guvernul de uniune naţională apare în situaţii de criză. România nu este nici în criză politică, nici în criză economică, nici de altă natură. PSD nu susţine ideea unui guvern de uniune naţională", a afirmat liderul PSD. 

În ceea ce priveşte menţinerea cotei unice, el a arătat că PSD susţine, în prezent, această idee. 

"Chestiuni atât de importante nu este bine să le anunţi, nu este bine să răspunzi la ele de la un minut la altul. Este nevoie de o analiză serioasă. Astăzi, cota unică este foarte bună într-adevăr, să vedem dacă mâine, peste trei ani, peste cinci ani este nevoie de o modificare a ei, dar astăzi şi noi avem acelaşi punct de vedere. Nu este obligatoriu să fie acelaşi punct de vedere mâine, repet, numai după ce facem o analiză serioasă. Deciziile de acest gen luate pentru un capital electoral imediat pot genera rezultate mai târziu de genul celor la care se referă dl Mugur Isărescu - deciziile care pot să fie bune astăzi peste doi sau trei ani pot să producă efecte negative", a completat Dragnea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ