Dragnea: PSD are posibilitatea să propună un prim-ministru politic. Nu vom face alianţă cu PNL

| 06 iun, 17:31

PSD are posiblitatea să propună propriul premier politic şi nu va face niciodată alianţă cu PNL, a declarat luni preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea.

"Vă garantez că PSD are posibilitatea să propună un prim-ministru care să formeze un guvern cel puţin la fel de bun ca guvernul care şi-a încheiat mandatul astă toamnă. Eu iau în calcul să câştigăm alegerile parlamentare. (...) Atunci când vom avea legitimitatea dată de votul cetăţenilor, care nu va mai putea fi contestată, vom face o propunere de prim-ministru", a afirmat Dragnea, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD. 

Întrebat dacă George Maior ar fi o astfel de posibilitate, Dragnea a negat. 

"M-am întâlnit cu George Maior, bănuiesc că nu are nicio problemă dacă confirm că m-am văzut cu dumnealui, am avut o discuţie de 15 - 20 de minute. Totuşi, ne ştim de foarte mult timp. E un om pe care eu îl apreciez şi îl respect foarte mult. Cred că a uitat să-mi spună de dorinţa asta. Vă pot spune că nici nu e în intenţia PSD să facă aşa ceva. PSD are suficientă resursă umană să poată să propună un prim-ministru politic şi care poate să facă un guvern politic. Am văzut şi eu o declaraţie a unui domn consilier prezidenţial - Laurenţiu Ştefan - care visa la o coaliţie PSD - PNL cu premier tehnocrat, eventual chiar domnul Cioloş. O să rămână această idee în laboratorul lor de la Cotroceni. Realitatea va fi alta după parlamentare. Nu vom face alianţă cu PNL. Niciodată", a precizat Dragnea. 

În ceea ce priveşte depunerea unei moţiuni de cenzură, preşedintele PSD a reafirmat că răspunderea îi aparţine. 

"Răspunderea pentru acest gest (depunerea unei moţiuni de cenzură - n.r.) este răspunderea mea. Eu îmi pot asuma sau nu această răspundere, este în primul rând un gest care poate sau care va avea efecte importante pentru toată ţara şi, în secundar, poate avea efecte şi pentru partid. (...) Voi cumpăni foarte bine, mă voi gândi foarte bine, mă voi consulta cu oamenii cu care m-am consultat în general şi cu care am reuşit să nu iau decizii proaste, chiar dacă la vremea respectivă au fost controversate, au fost criticate mai mult sau mai puţin public, mai mult sau mai puţin direct. (...) Sigur că e tentant să spun că mâine vom depune moţiune de cenzură. Nu voi face lucrul acesta decât în momentul în care din analiza mea va reieşi că este cel mai bun lucru pentru România astăzi. (...) În aceste zile ne concentrăm pe discuţiile pentru majorităţi", a explicat liderul PSD. 

În context, Liviu Dragnea a avut un avertisment pentru unii colegi care susţin moţiunea: "Câteodată îmi mai permit să nu urmez sfaturile unor oameni politici. Atâta timp cât răspunderea e a mea, voi merge după gândurile mele. Eu cred că toţi colegii mei din partid să înţeleagă apelul meu, pe care îl fac astăzi: să înceteze să mai facă asemenea afirmaţii în public şi să le discutăm în partid. E un sfat prietenesc pe care îl dau tuturor colegilor care au, repet, intenţii de bună-credinţă, dar decizia finală e la mine şi o vom lua în urma unor discuţii în partid", a spus el.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ