Dragnea, refuzat de Tudose. Noi tensiuni la vârful PSD

| 04 ian, 10:51

Între liderul PSD, Liviu Dragnea și premierul Mihai Tudose a avut loc, în ultima săptămâna din 2017, un nou moment tensionat, potrivit mai multor surse din partid.

Sursele spun că Dragnea s-ar fi deplasat la sfârșitul săptămânii trecute la guvern pentru a-i cere premierului Tudose să nu publice în Monitorul Oficial decizia de schimbare din funcție a șefului Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRM) și să o reinstaleze în funcția de secretar de stat pe Oana Schmidt Hăineală, care a câștigat procesul împotriva deciziei CSM de încetare a detașării la Ministerul Justiției.

Potrivit surselor citate de HotNews.ro, premierul Tudose i-ar fi respins ambele solicitări.

Mai mult, între cei doi ar fi existat un schimb dur de replici, Tudose amenințând că pleacă el din birou dacă nu iese Dragnea. Acest schimb de replici n-a fost confirmat însă decât de o singură sursă. Între timp, decizia de eliberare din funcție a șefului Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, Gigi Dragomir, a fost publicată în Monitorul Oficial.

Dragomir fusese numit de premierul Tudose în data de 4 octombrie la șefia ANMR, deși avea zero experiență în domeniu. Pentru menținerea lui Dragomir ar fi insistat însă unul dintre baronii care îl susțin pe liderul PSD. În ce privește reistalarea Oanei Schmidt Haineala, încă nu e clar dacă premierul o va numi în funcția de secretar de stat.

Pe de altă parte, premierul Tudose a mai făcut o mișcare interpretată tot ca un mod de a-și fideliza oamenii-cheie. Guvernul a emis o ordonanța de urgență, publicată în Monitorul Oficial pe 29 decembrie, prin care vicepremierii au primit un apărat propriu de lucru format din secretari de stat și consilieri. În cabinetul Tudose există trei viceprim-miniștri: Marcel Ciolacu (PSD), Paul Stănescu (PSD) și Grațiela Gavrilescu (ALDE).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ