Dragnea: Principiile descentralizării au fost deja conturate

| 25 mai, 2013

Principiile descentralizării şi ale transferului de competenţe către autorităţile locale au fost deja conturate, a declarat vicepremierul Liviu Dragnea.

''Am convenit ca orice transfer de competenţe să fie însoţit de transferul resurselor financiare, pentru ca aceste competenţe să poată fi exercitate de autorităţile locale şi cele judeţene. Am stabilit, de asemenea, câteva principii, consiliile locale şi judeţene să exercite competenţe în special de administrare, consiliile regionale să deţină în special competenţe de dezvoltare, iar la nivel central să rămână competenţe legate de elaborarea politicilor naţionale, monitorizare, control şi de reglementare'', a declarat Liviu Dragnea.

Vicepremierul s-a declarat mulţumit de modul în care au decurs dezbaterile la care a participat azi, pe tema descentralizare-regionalizare, menţionând că aleşii locali şi judeţeni au susţinut ca unele autorităţi să fie păstrate şi după descentralizare-regionalizare, pentru a nu se înregistra sincope în furnizarea serviciilor importante pentru cetăţeni.

''Noi suntem un susţinător al acestui fenomen de descentralizare pentru că e foarte important să terminăm cât mai repede această abordare, astfel încât din prima zi a anului 2014 să cheltuim întreagă sumă alocată şi nu să o lăsăm pe final de perioadă'', a afirmat, la rândul său, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, care a subliniat şi necesitatea urgentării procesului de regionalizare în perspectiva viitorului exerciţiu bugetar al UE.

De asemenea, ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, a declarat că susţine transferul de competenţe şi resurse, nu multiplicarea lor, pentru creşterea eficienţei activităţii cu menţinerea numărului total de posturi în ansamblul sectorului bugetar.

''Trezoreria Statului a împrumutat autorităţile locale cu 800 milioane de lei pentru plata arieratelor şi este normal să ne luăm toate măsurile pentru ca această situaţie să nu se repete. Acum suntem încrezători că ne vom atinge ţinta de arierate agreate de partenerii noştri internaţionali'', a menţionat ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ