E oficial! Noile accize vor scumpi benzina si motorina cu 30-40 bani/litru

| 14 noi, 2013

Modificarile care vor fi operate de Guvern incepand cu anul viitor in cazul accizelor aplicate carburantilor vor genera o scumpire a pretului la benzina si motorina de 30-40 bani pe litru, in functie de produs, a declarat ministrul Finantelor.

In prezent, pretul sortimentelor de benzina cele mai vandute variaza intre 5,5-5,9 lei/litru.

Accizele la carburanti vor fi majorate de Guvern, incepand cu luna ianuarie a anului viitor, cu 7 eurocenti/litru la benzina cu plumb si fara plumb, motorina si petrolul folosit drept combustibil pentru motor.

In acelasi timp, modul de calcul al accizelor va fi modificat si raportat la inflatie.

Guvernul asteapta sa incaseze la buget 1,1 miliarde lei din stabilirea unui mod de calcul al accizelor in lei, actualizat cu inflatia, 810 milioane lei din cresterea accizelor la benzina, 1,8 miliarde lei din noile accize la motorina si 1,6 milioane lei din accizele la petrol lampant-kerosen.

Totalul incasarilor la bugetul de stat din accize este estimat la 22,8 miliarde lei, cu 15,74% mai mult comparativ cu nivelul de 19,7 miliarde lei prognozat pentru acest an.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 noi, 2013
Gelu
saracie
Ponta ne duci la sapa de lemn!!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ