Ponta: Accizele vor fi indexate în funcţie de rata inflaţiei

| 04 noi, 2013

Accizele vor fi indexate în funcţie de rata inflaţiei, ca măsură de creştere a veniturilor la bugetul de stat, a declarat premierul Victor Ponta, luni, la Palatul Victoria.

'Ca măsuri de creştere a veniturilor, vom indexa accizele în funcţie de rata inflaţiei. Din fericire, inflaţia a avut o cotă, şi va avea pentru 2013, o cotă scăzută, şi evident influenţa acesteia va fi destul de mică. Vom introduce un impozit pentru construcţiile speciale.(...) Nu e vorba de locuinţe, ci e vorba despre persoane juridice şi construcţii civile cu un anumit caracter. O creştere a redevenţelor la resursele minerale, cu excepţia petrol şi gaze, de 25%. O acciză de 0,07 euro la litrul de carburant, fie benzină, motorină. Aceste accize şi aceşti bani rezultaţi vor merge în fondul special pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere, mai concret pentru marile proiecte de infrastructură rutieră', a declarat premierul Victor Ponta.

Premierul a anunţat luni că Guvernul a finalizat cu bine negocierile purtate cu FMI, BM şi CE,asupra bugetului pe 2014 şi priorităţilor pe anul viitor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ