E oficial! Restaurantele, teatrele şi cinematografele se redeschid de la 1 septembrie

| 27 aug, 20:45

Prim-ministrul Ludovic Orban a anunţat, la începutul şedinţei de Guvern de joi, că teatrele, cinematografele şi restaurantele îţi vor putea relua activitatea în spaţiile închise de la 1 septembrie.

"După prezentarea actelor normative vom adopta în CNSU decizia pe care trebuie să o transpunem în Hotărâre de Guvern până la data de 1 septembrie privitoare la deschiderea activităților culturale în spații închise de la data de 1 septembrie. E vorba de spectacole, teatre, concerte, cinematografe. De asemenea, va trebui să adoptăm regulile privind reluarea activității pentru restaurante în spații închise, restaurante ale hotelurilor, ale motelurilor și ale pensiunilor în hotărârea CNSU, care va fi transpusă în Hotărâre de Guvern până la 1 septembrie.

Va trebui un ordin comun care trebuie deja pus în dezbatere publică de mâine (vineri, n.r.), ordin comun al Ministerul Culturii cu Ministerul Sănătății, iar în privința activităților de servire a mesei în spații închise, de asemenea, va trebui un ordin comun al Ministerului Sănătății, cu Ministerul Economiei și cu președintele ANSVSA, Va trebui să asigurăm niște reguli care să reducă la maximum posibil răspândirea virusului odată cu reluarea acestor activități”, a precizat Ludovic Orban, citat de stiripesurse.ro.

Citeşte şi Ce reguli ar trebui respectate în spaţiile închise din restaurante de la 1 septembrie

"Fac un apel la responsabilitatea tuturor instituţiilor, agenţilor economici să fie parteneri cu noi în asigurarea respectării regulilor, astfel încât să nu existe o creştere a numărului de infectări”, a mai spus Orban.

Reprezentanții HoReCc, dar și cei ai mediului cultural, au solicitat insistent, în ultima perioadă, reluarea activiăților în spații închise a restaurantelor și spectacolelor.

Miercuri, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a declarat că sunt luate în considerare trei scenarii pentru deschiderea splilor de cinema şi de spectacol.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ