EBei i-au murit lăudătorii

| 24 dec, 2013

Mezina Băsescu se laudă pe Facebook că este europarlamentarul român cu cele mai multe „luări de poziție” în Parlamentul European, deschizând practic campania electorală pentru alegerile din primăvară.

Dincolo de faptul că cel puțin două dintre aceste „luări de poziție” au fost trecute la categoria „gafe” și ar fi fost mai bine dacă ele nu aveau loc, la următoarele alegeri europarlamentare EBA va trebui să se lupte pentru un post în legislativul european, deoarece nu se mai poate baza atât de tare pe sprijinul lui tăticu’.

Dacă în 2009 EBA a beneficiat de sprijinul logistic al PDL, pe care Traian Băsescu îl controla în întregime, acum relațiile președintelui cu noua conducere reprezentată de Vasile Blaga nu sunt tocmai de prietenie, iar despre PMP n-are rost să vorbim. Având în vedere că nu va mai avea cine să îi aducă voturi, pentru că nu va mai avea asigurat sprijinul logistic al unui partid, o altă candidatură din postura de „independent” pică. Singura șansă a EBei de a prinde încă un mandat de europarlamentar este candidatura pe un loc eligibil din partea PDL.

Problema mezinei lui Băsescu este că PDL de acum nu este același cu cel din 2009, care a reușit atunci un scor de 29,71%. Acum, în sondaje, PDL este cotat la 15%, adică jumătate, ceea ce înseamnă că bătălia pentru un loc eligibil a devenit mai dură, deoarece doar jumătate din actualii europarlamentari democrat-liberali mai au șanse să prindă încă un mandat. Printre cei care doresc un astfel de loc în capul listei se numără și cel mai mare dușman al României din Parlamentul European, fosta procuroare comunistă Monica Macovei.

Ajungem așadar la atacurile recente împotriva Monicăi Macovei, venite pe axa Băsescu-Udrea. În încercarea de a maximiza șansele fiicei sale, și de a le micșora pe cele ale Monicăi Macovei, Băsescu se chinuie să-și folosească ultimul dram de influență din PDL pentru a limita capacitățile acesteia de negociere și pentru a o propulsa pe Elena Băsescu în vârful listei. În paralel, EBA dorește să demonstreze că n-a stat cinci ani degeaba la Bruxelles și Strasbourg, ci a fost activă, tocmai pentru a le arăta pedeliștilor ce achiziție valoroasă este. Faptul că are cele mai multe „luări de poziție” în Parlamentul European nu o ajută, dacă ne gândim că nu întotdeauna factorul cantitativ primează, ci mai ales cel calitativ. N-au fost uitate momentele în care a citit un discurs pregătit pentru o altă ședință, sau i-a cerut președintelui egiptean să facă ceva ce deja făcuse cu trei zile în urmă.

O altă problemă a Elenei Băsescu este că poate fi considerată un „activ toxic”, cum ar spune economiștii. În 2009 Traian Băsescu avea un nivel înalt de încredere din partea electoratului, încredere care acum e la mai puțin de jumătate. Dacă atunci reprezenta un avantaj să te cheme Băsescu, acum acest avantaj intervine doar dacă vrei să iei un credit de la o bancă de stat, fie ea CEC sau Eximbank.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

12 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 dec, 2013
3xxx
SI CE O SA-I MAI MOARA........
NU MERITA COMENTAT.
26 dec, 2013
dan glumetu
...Asa ziarist...asa subiect!...Sa scrii atita fara sa spui ceva...e o performanta gazetareasca deosebita! ...Daca vrei sa te abonezi sau sa contactezi redactia e imposibil!!!
26 dec, 2013
Laura
....... asta ne face de ras de cate ori deschide gura. Nici sa citeasca nu stie cursiv. Mai bine ar fi ramas pe podium, acolo nu conteaza capul si nici mintea.
26 dec, 2013
Eusebio
eba proasta
Nu are laudatori ? Pai vad ca voi de la obiectiv ati readus aminte de ea ca de o sfinta, voi sinteti laudatorii ei, eu nici nu imi mai aminteam de ea fara sa scrieti voi ceva, in schimb se comporta ca si savanta si renumita ceauseasca, doar este din aceasi nomenclatura cu naiba ar trebui sa se comporte ???, modest..., hmmm ... abia astept sa ii vad morti pe astia din familia ei, am ajuns ca in perioada chineza cind regele era totul si nimic nu era mai presus de el, groasznic si asta dupa numai 24 de ani
25 dec, 2013
Antonik
eba
Nu mai vorbi prostii
25 dec, 2013
puiu
FATA LUI tata
omeni care acum sant nevoiti sa stea la rand pentru greselile facute au ajutat o nulitate sa ajunga in parlamentul european, sa vedem de data asta ce manevre au sa faca

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ