EBOLA. OMS decretează situaţie de 'URGENŢĂ de sănătate publică la nivel MONDIAL' - UPDATE

| 08 aug, 2014

EBOLA. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat vineri că epidemia de febră hemoragică Ebola trebuie considerată 'urgenţă de sănătate publică la nivel mondial', informează AFP, EFE şi Reuters.

 

BOALA EBOLA. Comitetul de urgenţă al OMS, care s-a reunit miercuri şi joi la Geneva, consideră 'în mod unanim că sunt întrunite condiţiile unei situaţii de urgenţă de sănătate publică la nivel mondial', anunţă organizaţia într-un comunicat.

VIRUSUL EBOLA. 'Un răspuns internaţional coordonat este esenţial pentru a opri şi a reduce răspândirea la nivel internaţional a Ebola', precizează comitetul.

Agenţia avertizează că posibilele consecinţe ale continuării răspândirii la nivel internaţional a epidemiei, care a ucis aproape 1.000 de oameni în patru ţări din Africa de Vest, sunt 'deosebit de grave' având în vedere virulenţa virusului, relatează Reuters.

Citeşte şi: Stare de alertă! Virusul EBOLA a ajuns în Europa

Declararea situaţiei de urgenţă la nivel internaţional va avea ca efect creşterea nivelului de vigilenţă în ceea ce priveşte transmiterea virusului.

EBOLA. Potrivit organizaţiei, toate statele în care a fost transmisă Ebola - până în prezent Guineea, Liberia, Nigeria şi Sierra Leone - ar trebui să declare situaţie de urgenţă naţională, însă nu se impune o interdicţie generală de călătorie sau de comerţ internaţional. Totuşi, 'statele trebuie să se pregătească să detecteze şi să trateze toate cazurile de Ebola' şi 'să faciliteze evacuarea cetăţenilor lor, în special a personalului medical care a fost expus la virus'.

OMS a calificat actualul focar drept cel mai grav în aproape 40 de ani de când Ebola a fost identificată pentru prima data la om.

EPIDEMIE EBOLA. Acest lucru s-a întâmplat în parte din cauza deficienţelor din ţările afectate în prezent, cu sisteme de sănătate fragile şi penurie de resurse umane, financiare şi materiale, potrivit OMS, care a cerut comunităţii internaţionale să ajute urgent ţările afectate de focarul febrei Ebola.

Citeşte şi: EBOLA. Un tratament REVOLUŢIONAR i-ar fi SALVAT pe cei doi cetăţeni americani

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ