EBOLA. Un tratament REVOLUŢIONAR i-ar fi SALVAT pe cei doi cetăţeni americani

| 05 aug, 2014

EBOLA. Cei doi americani infectaţi cu virusul Ebola, care s-au întors acasă în urmă cu puţin timp, au fost supuşi unui tratament experimental care este încă testat pe animale, informează CNN.

TRATAMENT EBOLA. Deşi tratamentul implică anticorpi, nu este un vaccin, dar poate fi eficient chiar şi după contractarea virusului. Acest tratament revoluţionar reprezintă o dovadă clară pentru extraordinarele eforturi dezvoltate în domeniul biotehnologiei.

Virusul Ebola, cunoscut pentru simptomele sale crunte, ucide fără milă iar până la ora actuală nu există niciun leac pentru această boală oribilă. Specialiştii care se luptă să salveze oamenii infectaţi cu Ebola nu pot face prea multe, decât să se izoleze şi să încerce să compenseze pentru daunele înfiorătoare pe care le provoacă virusul Ebola. Aşa s-a întâmplat şi cu cei doi americani care au contractat virusul Ebola în Liberia.

EBOLA. Cele două persoane au fost, aparent, supuse unui tratament experimental dezvoltat de o companie numită Mapp Biopharmaceutical. Compania şi-a publicat studiile despre progresul făcut în dezvoltarea acestui tratament pentru boala Ebola.

Citeşte şi: EBOLA. Ce trebuie să ştii despre virusul ucigaş EBOLA

În ciuda comportamentului său de temut, Ebola este un virus destul de simplist, cu doar 7 gene. Gena esenţială pentru ca virusul să se ataşeze de celulele umane, Ebola glycoprotein, a fost identificată anterior. Anticorpii care se lipesc de această proteină ar trebui să blocheze infecţia unor noi celule şi să vizeze orice virus distrugător care circulă în fluxul de sânge. Problema constă în faptul că un raspuns eficient în anticorpi vine prea târziu pentru pacienţi.

VIRUSUL EBOLA. Compania care a început acest proces, Mapp, a decis să joace rolul sistemului imunitar şi să producă anticorpi care pot fi injectaţi în persoanele purtătoare de virus pentru a îndeplini aceeaşi funcţie.

Pentru a obţine materialul de care eveau nevoie, cercetătorii au apelat la o tehnologie deja implementată, numită producţia de anticorpi monoclonali. Ei au injectat şoareci cu glucoproteina Ebola şi apoi au îmbinat celulele individuale producătoare de anticorpi cu o celulă de cancer. Această operaţiune a produs o celulă care a continuat să se divizeze într-o colonie, făcând un singur tip de anticorp. Unii anticorpi au recunoscut probabil virusuri de răceală şi gripă aşa că cercetătorii au trebuit să detecteze celulele care produceau anticorpii specifici virusului Ebola.

TRATAMENT EBOLA. În această etapă, problema era că anticorpii dezvoltaţi proveneau de la şoareci. Dacă ar fi fost injectaţi în om, sistemul imunitar ar fi tratat anticorpii ca străini şi ar fi declanşat un răspuns imun împotriva tratamentului. Aşa că specialiştii de la Mapp au clonat genele pentru aceşti anticorpi şi au schimbat anumite părţi, înlocuind versiunea animalului cu partea umană a aceleiaşi gene şi evitând cu atenţie modificările în părţile care recunosc proteina Ebola.

Citeşte şi: Bolile care au NIMICIT OMENIREA! Virusul care a îngropat numai în secolul XX 500 de milioane de oameni

Cercetătorii trebuiau apoi să producă anticorpi în cantităţi mari. Aşa că au reuşit să introducă genele în celulele unei plante de tutun, care poate fi crescută în număr mare. Potenţiala terapie era pregătită să fie testată.

EBOLA. Compania a început să testeze tratamentul, întâi pe şoareci şi mai apoi pe primate. Astfel, primele teste au arătat că ar putea fi folosit ca tratament profilactic, prescris maimuţelor înainte de infectare. Cea mai recentă lucrare publicată de cercetatori, cu aproximativ un an în urmă, arată ca l-au folosit pe macaci care dezvoltau deja febra, ca urmare a infecției. Aproape jumătate din animale au supraviețuit, în timp ce infecția a fost fatală în grupul de control.

Potrivit CNN, nu este încă clar dacă testele de probă au început, deşi fiole cu acest leac au fost trimise în Liberia. Şi nici nu se poate ştii momentan dacă tratamentul i-a ajutat pe cei doi americani, va trebui să aşteptam mai multe studii clinice.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ