Economica.net: ANRP a început executarea silită în cazul retrocedărilor ilegale

| 12 feb, 10:58

Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor a început să îi execute silit pe cei care au primit, în mod ilegal, bani în contul unor proprietăţi confiscate în perioada comunistă şi care nu au putut fi retrocedate în natură. Sunt implicaţi executori judecătoreşti importanţi, iar instituţia a făcut plângeri penale împotriva unora dintre aceştia.

Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) are de recuperat în jur de 10 milioane de euro de la persoane care au primit bani, ce s-au dovedit a fi necuveniţi, în contul unor proprietăţi de care au fost deposedate în perioada regimului comunist. Sunt bani pentru care există decizii ale instanţelor de Judecată (în favoarea ANRP-n.red.), iar ANRP a început deja executarea silită. " Avem de recuperat 10 milioane de euro, ce reprezintă suma pentru care am fost executaţi ilegal (de către proprietari deposedaţi în perioada comunistă n.red) şi pentru care am obţinut de la instanţă dreptul de a trece la recuperări.  Vom cere începerea executării silite şi avem deja un prim caz. Urmărim o băbuţă, care nu are de unde să ne dea banii, nu are terenuri, nu are nimic. Vrea să ne dea bani din pensie, timp de 40 de ani", a declarat pentru ECONOMICA.NET George Băeşu, preşedintele ANRP.

Citește și:  ANRP: 70% dintre retrocedările de peste un milion de euro au fost supraevaluate

Rolul executorilor judecătoreşti

Acesta explică faptul că, în cele mai multe dintre cazuri, nu persoanele vârstnice sunt de vină pentru astfel de ilegalităţi. "Trăgaciul nu este la aceşti oameni bătrâni. Este la nişte executori judecătoreşti. Câţiva din Bucureşti. Exista chiar un guru al acestor executărilor judecătoreşti. Sunt 6-7 haiduci, cum le spunem noi, şi cred că o să-i găsim pe toţi în zona de coordonare a acestei profesii. Este momentul războiului şi rog cu această ocazie celelate instituţii ale statului să ne sprijine", a declarat Băeşu, potrivit căruia astăzi (11 februarie - n.red) ANRP va face plângere la Ministerului Justiţiei "în cazul domnului executor judecătoresc Dumitrache". Băeşu mai spune că, din 2012 şi până acum, a făcut mai multe plângeri penale pentru retrocedări ilegale. "Am făcut plângeri împotriva executorilor judecătoreşti şi o să mai facem, pentru că, în acest moment, avem o sumă care depăşeşte 3-4 milioane de euro pierdută datorită haiduciei pe care o practică unii executori",a mai spus preşedintele ANRP.

Citeşte mai mult pe ECONOMICA.net.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ