ECONOMICA.NET: Cum poţi fi spionat prin intermediul Google Chrome

| 23 ian, 2014

Funcţia de voice recognition nu aduce numai beneficii utilizatirlor serviciilor Google, dar şi riscuri care nu pot fi trecute cu vederea.

Tal Ater, un dezvoltator de software, a semnalat un lucru ciudat despre aplicaţia de recunoaştere a vocii din Google Chrome, informează presa internaţională.

Din cauza setărilor microfonului din Chrome, orice site care foloseşte funcţia de recunoaştere a vocii poate folosi o fereastră de tip pop-up pentru a păstra înregistrarea activă ascunsă în background. În demonstraţia lui Ater, acesta a închis tab-ul şi continuă să vorbească. În tot acest timp o aplicaţie ascunsă transcrie tot ceea ce spune.

Acest bug poate pune în pericol securitatea utilizatorilor mai ales dacă este accesat un site nociv care înregistrează conversaţiile offline ale utilizatorilor pentru a le folosi în diverse scopuri.

Citeşte mai mult pe Economica.net.

Tag-uri: Google
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ