Un mare rival al Google primeşte acces la ceva la care Google doar visează: datele Facebook

| 15 ian, 2014

Yandex, cel mai mare motor de căutare online din Rusia şi unul dintre marii rivali ai Google în Europa şi Asia, a primit acces la datele Facebook. Astfel, în rezultatele căutărilor oferite de serviciu va apărea şi conţinut publicat pe cea mai mare reţea de socializare online din lume.

Google a încercat în trecut să convingă Facebook să-i ofere acces la conţinut, însă s-a lovit de un refuz categoric. Acesta a fost unul din motovele pentru care compania care operează cel mai mare motor de căutare online, Google Search, a fost nevoită să lanseze propria reţea de socializare: Google+.

Motorul Yandex este cel mai mare din Rusia, cu o cotă de piaţă de peste 60%, însă este popular şi în alte state, precum Ucraina, Belarus (43%), Turcia sau Kazahstan. Înţelegerea vizează doar conţinutul publicat de utilizatorii Facebook din aceste ţări.

Conturile de Facebook marcate ca private nu vor fi indexate de motorul de căutare din Rusia, informează comScore.

Potrivit comScore, Yandex este al patrulea cel mai mare motor de căutare din lume.

Tag-uri: date, facebook, Google, yandex
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ