Economica.net: Fondurile de investiţii străine se înghesuie să cumpere terenuri agricole

| 13 aug, 2014

Terenurile revin ca ţintă pentru investitori. Conform Economica.net, cetăţenii străini, dar mai ales fondurile de investiţii, sunt în continuare interesaţi să cumpere teren agricol în România.

Piaţa terenurilor agricole din România s-a comportat aparte comparativ cu restul economiei zguduite de criza financiară din 2008. Dacă pe alte segmente ale pieţei imobiliare preţurile s-au prăbuşit, iar investiţiile s-au blocat, tranzacţiile cu terenuri agricole s-au făcut la preţuri în creştere, iar procesul de scumpire continuă. Investitorii au în continuare motive suficiente să cumpere, în ciuda impedimentului numărul unu din ţara noastră: fărâmiţarea excesivă.

"Perioada de recesiune nu a avut influenţe negative asupra evoluţiei preţurilor terenurilor agricole. Dimpotrivă, preţurile de tranzacţionare s-au dublat, comparativ cu ultimele luni ale anului 2008. Deşi preţul terenurilor agricole a urmat un trend ascendent, interesul pentru cumpărare a fost şi el în creştere", a declarat pentru ECONOMICA.NET Flavius Pop, Senior Consultant, Land and Capital Markets, DTZ Echinox.

"În ultimele 12 luni, preţurile terenurilor arabile din România au crescut cu aproximativ 10 - 15%, în funcţie de mai mulţi factori precum: situaţia juridică a terenurilor, cheltuielile ulterioare achiziţiei, gradul de comasare al parcelelor, topografia, clasa de fertilitate a solului", a declarat pentru ECONOMICA.NET Cătălin Novac, expert în cadrul agenţiei imobiliare Darian.

Citeşte mai mult pe ECONOMICA.net.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ