Economica.net: GDF Suez, amendată cu 200.000 de lei şi obligată să refacă facturile

| 19 oct, 13:07

Francezii de la GDF Suez au luat maximul posibil de amendă pentru practica lor de a factura în avans consumul de gaze al clienţilor. ANRE ameninţă cu controale şi amenzi pe toţi furnizorii de curent şi gaze care folosesc acest model de facturare.

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie a amendat furnizorul de gaze GDF Suez (ENGIE) cu 200.000 de lei pentru practica lor de a factura în avans consumul de gaze al populaţiei, după ce ECONOMICA.NET a relatat, în repetate rânduri, despre acest comportament al francezilor. Cuantumul sumei este maximul posibil a fi acordat în această speţă. Amenda a fost decisă vineri seara iar francezii au la dispoziţie 48 de ore lucrătoare pentru a achita jumătate din ea, 100.000 de lei, a precizat, pentru ECONOMICA.NET, Marius Vladu, purtător de cuvânt al ANRE.

Citeşte şi:  Victor Ponta, despre facturarea în avans a consumului de gaze

"Acţiunea de control a început încă din iulie, după ce am primit sesizări din piaţă. Practica facturării în avans a consumului de gaze a adus o amendă de maximul posibil prevăzut de legislaţia în domeniu. Dacă ei nu se vor conforma şi vor schimba deîndată facturile, îi vom mai amenda", a spus Vladu. Potrivit acestuia, furnizorul de electricitate pentru regiunea Olteniei, CEZ, trebuie, la fel, să renunţe la facturarea în avans sau va fi, la rândul său, amendat.

De asemenea, oricare alt furnizor de energie electrică sau gaze din România care mai practică acest sistem de facturare trebuie să renunţe de urgenţă la el, altfel, la sesizări ale clienţilor, media sau la autosesizate, ANRE va declanşa controale ce se pot finaliza cu amenzi, pe modelul GDF Suez.

Introducerea estimărilor de consum în factura lunară ca sumă totală de plată nu este în concordanță cu prevederile stabilite în reglementările emise de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei - ANRE.  

Citeşte mai mult pe Economica.net

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ