ECONOMICA.net: ISĂRESCU a uitat că a luat credit de la VOLKSBANK

| 05 feb, 12:05

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat, ieri, că nu a luat niciodată un credit de la Volksbank, întrebat despre momentul în care banca austriacă a trimis scrisori clienţilor în care îi informa că va fi prelungită perioada de percepere a unui comision, din pricina politicii de rezervă minimă obligatorie a BNR, la sfârşitul lui 2008, scrie Economica.net.

Isărescu credit. Declaraţia de avere a lui Isărescu arată însă că acesta a avut un credit de la banca austriacă, contractat în 2006.

Isărescu afirmă că nu a luat niciodată credit de la Volksbank, deşi acesta a trecut un astfel de împrumut în declaraţia de avere din 22 noiembrie 2007. În documentul citat, postat pe site-ul băncii naţionale şi pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate, creditul figurează ca fiind contractat în 2006 şi scadent în 2016, cu un sold de 698.617 lei.

Discuţia

Reporter: În 2009 povesteaţi aici la BNR că aţi primit o scrisoare de la banca la care aveaţi credit în care spunea că se va percepe în continuare un comision de rezervă minimă obligatorie pentru că BNR nu a redus rezerva minimă obligatorie, aşa cum considera banca că ar fi trebuit să facă. A prelungit cu un an de zile termenul de percepere a acelui comision.

Citeşte şi: Mugur Isărescu trage un semnal de alarmă: Este un şoc major

Isărescu: Mi se percepe un comision la ce?

Reporter: Se numea comisionul de rezervă minimă obligatorie

Isărescu: M-am plâns eu?

Reporter: Da, la Volksbank aveţi credit atunci, şi spuneaţi că atunci când aţi primit scrisoarea că aţi luat măsuri împotriva lor, că au trimis nişte scrisori şi au tăiat nişte copaci, aţi vorbit aşa, într-o manieră ecologistă.

Continuarea dialogului o puteţi urmări AICI.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ