Economica.net: Taximetriştii ar putea plăti o amendă RECORD pentru tariful de 1,39 lei/km

| 10 oct, 2014

O investigaţie a Consiliului Concurenţei începută în 2012 are şanse mari să ducă la amenzi de 1,8 milioane de euro cumulat pentru cele mai mari firme de taxi din Capitală.

Grupurile de taxi Meridian, Cristaxi, Cobălcescu, Grup AS, Pelicanul şi Speed riscă să primească o amendă de până la 8 milioane de lei, circa 1,8 milioane de euro, de la Consiliul Concurenţei pentru cartel. Investigaţia pe piaţa taximetriei a fost începută în 2012 şi s-a terminat acum.  Raportul Consiliului Concurenşei (CC) evidenţiază existenţa dovezilor privind instituirea unui cartel de fixare a preţurilor, trimis părţilor implicate pentru eventuale observaţii şi adnotări pe care le aud e făcut, apoi se întoarce la CC pentru concluziile şi decizia finală, scrie ECONOMICA.net.

„Am găsit dovezi de natură economico-financiară,  dar şi de altă natură, precum schimburi de mail-uri între directorii companiilor, prin care se puneau de acord asupra unui tarif. Până în 10 octombrie, dosarul stă la taximetrişti. Apoi, până în 20 octombrie ar trebui să primim punctele lor de vedere. Audierea este pe 30 octombrie. În a doua parte a lui noiembrie, ar trebui să avem o decizie”, arată Bogdan Chiriţoiu, preşedintele CC.

Cartelul este cea mai gravă formă de încălcare a legii Concurenţei. Prin urmare, şi pedepsele sunt dintre cele mai severe. Acestea se transpun în amendă, în cuantum de 4-8% din cifra de afaceri cumulată a vinovaţilor din anul anterior impunerii sancţiunii. În acest caz, 101 milioane de lei este cifra de afaceri, între 4 şi 8 milioane de lei poate fi sancţiunea, dacă în final vor fi declaraţi vinovaţi.

Citeşte mai mult pe Economica.net.
loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ