Ședința liberalilor. ALINA GORGHIU: Cea mai bună soluţie pentru România este ca PSD să piadă puterea

| 31 ian, 13:13

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a susţinut, în debutul întrunirii Consiliului Național al PNL de la Palatul Parlamentului un discurs tranşant în care a vorbit despre politica “faptelor mici”. Totodată, ea a anunţat că noul PNL a fost înregistrat marţi în registrul partidelor politice.

“Partidul Naţional Liberal rezultat dintre fuziunea PNL şi PDL a fost înregistrat marţi în registrul partidelor politice. A fost o formalitate. Azi suntem aici să înregistrăm PNL în registrul marilor partide politice. Ne unim pentru că, împreună, nu suntem doar mai puternici, ci mai capabili să ne asumăm obiective importante pentru România. Până să ajungem a şasea, a şaptea sau a treia putere în Europa trebuie să coborâm cu picioarele pe pământ. Clasa politică s-a obişnuit să creeze aşteptări enorme şi să facă puţin. Altfel spus, cuvinte mari, fapte mici. Reducerea decalajelor care ne separă de restul Europei este, poate, cel mai înalt obiectiv pe care România şi-l propune. România are, din păcate, cea mai scăzută rată de utilizare a fondurilor europene, sistemul de sănătate înregistrează cele mai mici cheltuieli pe cap de locuitor pentru sănătate, suntem campioni negativi la sărăcie, la corupţie, la productivitatea resurselor. Victoria lui Klaus Iohannis nu este suficientă. Klaus Iohannis a reuşit să câştige pentru că nu a subestimat electoratul. Nici noi nu avem voie să o facem. La 25 de ani de la Revoluţie, românii gândesc diferit şi reprezintă acea masă critică capabilă să pună presiune asupra partidelor. Vor câştiga acele partide care vor reuşi să se adapteze la agenda publică. Vă propun nu doar să ne adaptăm la agenda publică, ci să dictăm agenda publică a României. Înainte să ne uităm la alţii, trebuie să ne uităm la noi. Ne trebuie reguli noi, reguli intransigente pentru cei care afectează credibilitatea partidului”, a spus Gorghiu în discursul său.

Alina Gorghiu le-a mai vorbit colegilor despre provocările anului 2015 şi a subliniat că soluţia “cea mai bună pentru România este ca PSD să piardă puterea”. “PSD nu îşi vede decât interesul propriu, are capacitatea de a se regenera în rău. Au blocat alegerile parţiale. Sunt peste două milioane de români care nu au capacitatea să-şi exercite dreptul de vot. Însă lucrurile nu pot rămîne aşa, e vorba de oameni şi de legi. Cît timp acest partid va sta la guvernare, PNL trebuie să-i urmărească pas cu pas. Cea mai bună soluţie pentru România este ca PSD să piadă puterea. Fără desprinderea PDL şi fără naşterea PNL în 1992, probabil şi azi ar fi fost preşedinte Ion Iliescu. Fără desprinderea PNL de la guvernare de anul trecut, preşedinte ar fi fost astăzi Victor Ponta”, a mai spus co-preşedintele PNL. “Doamnelor şi domnilor, dreapta este unită!”, a încheiat ea. Comisia de unificare a noului PNL a stabilit, recent, un algoritm după care urmează să stabilească majorităţile în filialele din ţară ale formaţiunii.

Concret, la nivelul fiecărui judeţ, respectiv municipiu, vor funcţiona doi co-preşedinţi – unul de la vechiul PNL, iar altul de la vechiul PDL. Birourile Politice Judeţene, care erau până acum forurile de conducere, la nivel de judeţ, ale fiecărui partid, vor fi înlocuite de o nouă structură: Comitetul Executiv. Fiecare astfel de comitet, aflat în subordinea celor doi co-preşedinţi, va avea însă un număr diferit de membri de la fiecare partid. În stabilirea numărului de membri a intervenit formula propusă de la centru. Astfel, ponderea membrilor la nivelul judeţelor va ţine cont de rezultatul de la alegerile europarlamentare, în proporţie de 80%, şi de numărul de primari rămaşi în fiecare partid, după alegerile prezidenţiale, în proporţie de 20%.

La europarlamentare, PNL a obţinut 15%, iar PDL 12%. În principiu, comitetele vor avea între 23 şi 29 de membri, la care se adaugă parlamentarii aleşi pe listele fostelor PNL şi PDL. Criteriile nu i-au mulţumit, însă, pe unii dintre foştii penelişti, respectiv pedelişti, care s-au trezit că vor conduce, în tandem, comitete cu majorităţi alcătuite de cealaltă formaţiune.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
31 ian, 13:56
liviuioan
--PUSTIE IMPREJUR--
Simtiri reci- harpe zdrobite--saracul LUDOVIC--nu mai zic de MIHAITA--inima zburdalnica--doarme -pe el--la gandul olteanului . Oare--ELENA LUPESCU--era inscrisa in--PNL--ala vechi ?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ