Eduard Hellvig, de la șomer de lux în fruntea Serviciului Român de Informații

| 20 feb, 09:30

Eduard Hellvig, propunerea președintelui Iohannis la șefia SRI, este unul dintre cei 59 de foști parlamentari care în 2009 au solicitat acordarea de ajutor de șomaj din partea statului, pentru că nu și-au putut găsi un loc de muncă.

Hellvig a solicitat indemnizația tranzitorie după ce a depus declarația de avere în care arată că nu are venituri și a declarat că a rămas fără loc de muncă înainte cu o lună ca soția lui să nască.

Pe lângă indemnizația tranzitorie care se ridică la nivelul indemnizației brute a unui parlamentar, în valoare de 6.343 de lei pe lună, foștii demnitari mai au dreptul la decontarea a șase călătorii la clasa I, cu orice mijloc de transport, sau decontarea cheltuielilor cu benzină sau în cazul în care se deplasează cu mașina personală pentru efectuarea formalităților de lichidare, notează B1TV.

Această formă de ajutor se acordă celor care nu au mai intrat în Parlament și care susțin, printr-o declarație pe proprie răspundere, că nu au nici o altă sursă de venit.

O analiză a declarațiilor de avere a foștilor 59 de parlamentari arată că o parte pot fi încadrați în categoria șomerilor de lux, cu conturi consistente în bănci și acțiuni pe la diverse firme, generatoare de venituri.

Hellvig a devenit apoi europarlamentar.

 

Citeşte şi: Cine este Eduard Hellvig, viitorul director al SRI. Declaraţia de avere a lui Eduard Hellvig

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ