TEODOR MELEŞCANU: BĂSESCU a făcut solicitări abuzive la adresa serviciilor

| 22 feb, 09:45

Teodor Meleşcanu, fostul şef SIE şi fost ministru de Externe în noiembrie 2014, nu dă uitării conflictul cu Traian Băsescu. Dacă fostul preşedinte l-a acuzat pe Meleşcanu că a refuzat să-i ofere informaţii la care avea acces conform legii, fostul şef SIE susţine că Băsescu a făcut mai multe solicitări abuzive la adresa serviciilor.

"De mai multe ori în mandatul meu de 2 ani şi şapte luni au fost solicitări de informaţii care nu aveau legătură cu activitatea beneficiarului, preşedintele", a spus Meleşcanu, la Antena 3.

Fostul şef SIE a explicat că există o hotărâre de Guvern care reglementează foarte clar împărţirea informaţiilor din servicii.

"Există un principiu fundamental, stabilit într-o hotărâre de Guvern. Şi aceasta spune că furnizarea de informaţii se face tututor beneficiarilor pentru a-i ajuta atunci când au nevoie, în adoptarea unor decizii sau îndeplinirea unor sarcini. Când am considerat, pentru că directorul serviciului decide când o informaţie este utilă, am transmis", a mai declarat Meleşcanu.

Fostul director SIE a vorbit şi despre relaţia dintre Serviciul de Informaţii Externe şi Serviciul Român de Informaţii (SRI). Potrivit acestuia, cât timp a ocupat funcţia de la SIE, nu au existat conflicte deschise între cele două servicii. Totuşi, între SRI şi SIE ar exista des diferende pe diverse teme, proceduri şi operaţiuni.

Citeşte şi: EMOŢII pentru TRAIAN BĂSESCU după denunţul lui Dorin Cocoş

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ