Educaţie prin ŞAH. În câte şcoli din România se predă sportul minţii

| 21 sep, 2014

Şahul a devenit materie opţională şi se predă în 500 de unităţi de învăţământ din România, începând cu anul şcolar 2014-2015.

Pentru predarea şahului în şcoli au fost special pregătiţi profesori care sunt pasionaţi de acest sport.

La Casa Corpului Didactic din mai multe judeţe şi din Bucureşti au avut loc reuniuni pregătitoare.

Până acum s-au organizat întâlniri în judeţele Iaşi, Botoşani, Vaslui, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Galaţi, Brăila, Ialomiţa, Prahova, Cluj, Satu Mare, precum şi în Bucureşti.

După cum informează site-ul oficial al federaţiei române de specialitate, o delegaţie a F. R. Sah, condusă de preşedintele Sorin Avram Iacoban, a participat la întâlnirea inspectorilor de educaţie fizică şi sport în localitatea Fălticeni, din judeţul Suceava.

La Casa Corpului Didactic din Iaşi au loc, în aceste zile, cursuri de pregătire pentru alţi profesorii care doresc să predea şahul în şcolile româneşti.

Conform protocolului cu Ministerul Educaţiei Naţionale, formatorii din partea Federaţiei Române de Şah vor trebui să îndeplinească doua condiţii: să fie profesor şi să fie maestru al sportului.

În acelaşi timp, federaţie doreşte să realizeze o baza de date de 80 - 100 formatori în şah care sa fie incluşi în viitoare proiecte europene de formare a profesorilor la nivel naţional, această ţintă fiind un punct important în strategia pe termen mediu şi lung a şahului în şcoala din România.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ