Efort uriaș al propagandei băsiste pentru salvarea lui Opriș de la STS

| 26 ian, 2014

Mașina de propagandă portocalie funcționează în aceste zile la turație maximă pentru a-i salva scaunul directorului STS, Marcel Opriș.

Fidel al președintelui Băsescu, șeful STS se găsește în acest zile sub o presiune publică uriașă, în contextul în care raportul întocmit de către cabinet pentru evaluarea modului în care autoritățile au acționat pentru salvarea supraviețuitorilor accidentului aviatic din Apuseni arată clar și fără echivoc că instituția aflată în subordine nu și-a făcut cum trebuie datoria. În mod normal, după un asemenea raport, șeful STS ar fi trebuit să își prezinte neîntârziat demisia de onoare.

Numai că normalul și bunul simț nu au nimic de-a face cu reacția lui Opriș, care se face că nu aude întrebările rămase fără răspuns ale opiniei publice cu privire la greșelile impardonabile pe care subordonații săi le-au făcut în identificarea locului unde se prăbușise aeronava pilotată de Adrian Ivan. Iar în timp ce Opriș tace chitic, presa portocalie se dă peste cap, fără îndoială la ordinul președintelui, pentru a încerca să abată atenția opiniei publice de la vinovăția directorului STS.

Mai întâi, jurnaliștii băsiști au încercat să găsească alți țapi ispășitori pentru ceea ce s-a întâmplat. Iar primul luat la ochi a fost Raed Arafat, medicul care a revoluționat medicina de urgență de la noi.

Apoi, fiindcă această diversiune nu a ținut, iar opinia publică a recționat negativ la încercarea de a murdări numele omului care a salvat zeci de mii de vieți prin activitatea pe care a desfășurat-o, presa portocalie a mutat tirul către MApN. Chipurile, din raportul întocmit de comisia coordonată de vicepremierul Gabriel Oprea ar fi fost scoase o serie de referiri care demonstrau vinovăția subordonaților lui Mircea Dușa. Ba mai mult, afirmațiile cu privire la vinovăția STS ar fi fost introduse tocmai pentru a distrage atenția de la problemele din curtea MApN.

Cum însă nici această teză nu a avut mai mult succes în a îngropa subiectul vinovăției lui Opriș, presa portocalie a scos artileria grea, orchestrând un atac la persoană cât se poate de murdar la adresa premierului, acuzat că ar fi mers la restaurant în timp ce echipele de salvare se chinuiau să îi găsească prin munții pe supraviețuitorii accidentului aviatic. Ba mai nou și soția premierului este atacată, pe considerentul că ar fi mers la un eveniment organizat de PSD Cluj în timp ce la București se desfășurau funeraliile lui Adrian Iovan.

Aceste atacuri de cea mai joasă speță, orchestrate de specialistul în manipulări cotroceniste, ”imparțialul” Robert Turcescu, nu sunt altceva decât expresia disperării unei prese înregimentate care a primit ordin să îi albească cu orice preț imaginea lui Marcel Opriș, în perspectiva ședinței CSAT în care premierul a anunțat că va cere discutarea modului în care STS și-a făcut datoria în privința tragediei din Apuseni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

9 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 ian, 2014
Gabriel
Diferenta este urmatoarea
Diferenta este urmatoarea: mai bine propaganda de salvare decat nesimtirea sustinuta de 7,4 mil. de alegatori. Explic: daca asa zisii basisti au pornit propaganda, USL-stii nu fac nimic sa-si explice incompetenta-II DOARE IN COT, doar sunt sustinuti de 7, 4 mil alegatori.
in concluzie sunt deacord demisie OPRIS=demisie PONTA
27 ian, 2014
cantautor
noi cand e vreme rea,mergem la baschet...dupa ce pica un avion,mergem la restaurant cu sotia...
cand vine un emisar "rau",avem agenda ocupata.
cand votam legi neconstitutionale ,plecam in Africa
sau votam invers,in calitate de deputat
noi suntem USL si vorba lui Mitica:ne doare-n cozoroc!
27 ian, 2014
un veteran
intr-o doara ...
esti tanara , dar vei ajunge sa regreti amarnic mocirla in care te scalzi acum ... ei fac averi si castiga putere folosindu-se de tine si de altii ca tine, iar tu vei ramane mereu un simplu lacheu dispus sa se faca pres in speranta unor resturi aruncate in plictiseala ...
ti-am citit aproape toate articolele ... nu din placere, ci incercand sa te cunosc mai bine, sa-mi dau seama ce resort interior te poate impinge sa ceri atat de putin de la viata, sa devii valetul umil al unor ticalosi ...
Pentru ca Ponta asta e. E imposibil ca in adancul fiintei tale sa nu- l percepi ... sa nu- i simti jigodismele , slalomul printre adevaruri , aroganta suprema mostenita de la Nastase probabil ... si totusi te straduiesti zi de zi sa-i lustruiesti nu numai cizmele, ci si pe el cu totul ...
Nu-mi pot imagina cat de amara e cafeaua ta dimineata ...
Nu uita ... timpurile trec ... ei vor disparea cu tot cu jigodismele lor , cum au disparut si cei de dinaintea lor ... tu cu ce ramai ? Cum te vei mai uita in oglinda dimineata ? pentru ca tot ce scrii acum nu va mai putea fi sters niciodata ...
26 ian, 2014
coco
fatuca tu de pe centura nu ai cum sa ajungi jurnalista buna decat daca il citesti ,doar atat,mai buna ai fi la linga-linga pe a 3 antena a vehiului securist
28 ian, 2014
kostas
COCO
Iti respect opinia politica dar jignirile ,
nu au ce cauta in cometarii Stimati domni care va ocupati cu aceste postari ,cum ramane cu aceste expresii vulgare
26 ian, 2014
Andrei
Sunt sigur ca autoarea articolului e toba de Comunicatii si sunt sigur ca stie ce vorbeste(o fatuca ,cum zice Cristoiu -nici macar onesta). Singura vinovata e telefonista de la 112 (STS) pentru ca a raspuns la telefon. Romatsa (Min Transporturilor), MAI , MApn (au intors elicopterul dotat cu ce trebuia) , nu au nici o vina.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ