Șeful DNA, declarații de ultimă oră: ”Dan Barna nu are calitate de suspect sau inculpat în vreun dosar al direcției”

| 30 oct, 16:05

 

Liderul USR, Dan Barna, nu are calitatea de suspect sau inculpat în vreun dosar instrumentat de procurorii anticorupţie, a declarat, miercuri, procurorul-şef interimar al DNA, Călin Nistor.

 

 

Aflat miercuri la o dezbatere cu privire la investigarea fraudelor cu fonduri europene, Călin Nistor a fost întrebat de jurnalişti dacă Dan Barna are vreo calitate într-un dosar al DNA şi dacă dosarul care îl vizează pe liderul USR a fost mutat la DNA Alba Iulia.
"Ca să discutăm despre un dosar care poartă numele unei persoane trebuie ca acea persoană să dobândească calitatea de suspect sau inculpat. La acest moment, vă pot spune că persoana respectivă nu are calitatea de suspect sau inculpat în vreun dosar al DNA (...) Nu am mutat niciun dosar la serviciul teritorial Alba", a răspuns Nistor, citat de Agerpres.
Antreprenorul de succes Dan Barna duce în spate o serie lungă de eșecuri care au costat aproape șase milioane de euro, a scris la jumătatea acestei luni Rise Project, într-un material în care se afirmă că ”șeful USR, partidul care a inițiat campania #FărăPenali, este supervizorul senin al unor fraude și conflicte de interese cu fonduri UE. Articolul despre Dan Barna a fost publicat în ziua în care liderul USR a mers la Cotroceni la consultările cu președintele Klaus Iohannis pentru desemnarea unui nou premier.
Ulterior, Departamentul de Luptă Antifraudă (DLAF) a transmis că proiectele de incluziune socială pe bani europeni, care implică firma lui Dan Barna, sunt verificate de către DLAF.
În replică, USR a transmis că proiectele au mai fost investigate o dată și nu s-au găsit niciun fel de nereguli financiare sau de oricare altă natură. De asemenea, Barna a cerut Departamentului de Luptă Antifraudă să trimită de urgență documentele privind contractele firmei sale la DNA, una dintre instituțiile care nu sunt controlate politic și în a cărei imparțialitate crede. Prezidențiabilul USR spunea că nu poate crede în corectitudinea DLAF, de care se ocupă Toni Greblă, omul de încredere al lui Liviu Dragnea, și cerea Guvernului, premierului demis și DLAF "să înceteze circul", scrie HotNews.ro.
Ulterior, în spațiul public au apărut informații pe surse că DNA ar fi deschis un dosar penal in rem privind proiectele derulate cu fonduri europene în care a fost implicată o firmă a lui Dan Barna.
Dan Barna declara că dacă va fi chemat la audieri, nu vede nicio problemă. "Nu am primit nimic. Dacă au început verificările, e foarte bine. Chiar am solicitat DNA să facă verificări. Dacă mă cheamă la audieri, nu văd nicio problemă", a declarat Dan Barna, întrebat despre un posibil dosar la DNA în cazul său.

 

Tag-uri: Dan Barna, sef DNA, USR
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ