Șeful IDEAL: “Angajații ar trebui să își ia cât concediu vor”. Cine este acesta

| 24 sep, 2014

Un miliardar american propune o adevărată revoluție pe piața muncii. Richard Branson, șeful gigantului telecom Virgin Media, susține că le-a permis angajaților săi din Marea Britanie și SUA să își ia cât concediu doresc.

“Rămâne la latitudinea lor să decidă dacă vor lipsi câteva ore, câteva zile sau chiar o lună de la serviciu”, scrie Branson în cartea sa denumită “The Virgin Way: Everything I know about Leadership”.

Miliardarul a povestit că ideea i-a venit de la fiica sa, care i-a spus că are un prieten ce își lasă angajații să își ia câte zile libere doresc, iar afacerea merge foarte bine. Totul se bazează pe prezumpția că oamenii nu vor abuza de bunăvoința angajatorului și că își vor lua atâta concediu cât au nevoie fără a face rău afacerii sau carierei lor, scrie ABC News.

Dacă va avea succes, ideea va fi implementată în subsidiarele Virgin Media din toată lumea.

Nu este prima companie care a introdus această politică de concedii. Cei de la Netflix au făcut același lucru și se dovedește că au fost foarte inspirați: angajații revin la MUNCĂ mai motivați ca niciodată. 

De asemenea, în această vară, cofondatorul Google, Larry Page, a declarat că oamenii nu ar trebui să muncească atât de mult. 

“Dacă ne gândim puțin la lucrurile de care avem nevoie pentru a ne simți în siguranță și fericiți, vom vedea că nu trebuie să muncim din greu pentru a le avea. Ideea că oamenii trebuie să lucreze frenetic să îndeplinească nevoile altor persoane este greșită”, a spus Page. 

Pentru a fi mai productivi, oamenii ar trebui să petreacă mai mult timp cu familia și să facă lucruri de care sunt pasionați, mai crede acesta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ