Apple ne pregătește o SURPRIZĂ în iPhone 6

| 01 sep, 2014

Apple plănuieşte să transforme noul iPhone, pe care îl va lansa în 9 septembrie, într-un portofel mobil, datorită unui parteneriat cu cele mai importante bănci şi reţele de plată din lume, printre care Visa şi MasterCard, relatează Bloomberg.

Înţelegerea urmează să fie făcută publică odată cu lansarea iPhone 6, potrivit surselor Bloomberg.

Clienţii vor putea plăti direct de pe telefonul mobil în magazine, doar cu o atingere a ecranului telefonului.

Noul model de smartphone al Apple va include şi un cip pentru comunicarea în câmp apropiat ("near-field communication"). Acest avans, împreună cu tehnologia Touch ID, care permite recunoaşterea amprentei utilizatorului iPhone-ului, vor asigura clienţilor efectuarea de plăţi în siguranţă.

Cu toate că şi alte companii americane, precum Google, au investit în crearea unor modalităţi de plată direct de pe telefon, retailerii din Statele Unite nu au fost foarte receptivi în legătură cu noua tehnologie, limitând astfel posibilitatea cumpărătorilor de a utiliza această inovaţie, a explicat Ben Bajarin, analist al Creative Strategies.

El a precizat că Apple ar putea face diferenţa în acest sens, întrucât iPhone-urile au cea mai mare cotă de piaţă din SUA.

Totodată, Apple încearcă, prin introducerea pe piaţă a portofelului mobil, să-şi menţină clienţii şi să crească cererea pentru produsele brandului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ