Şefi Jandarmeriei, Cătălin Sindile și Sebastian Cucoș, puși sub învinuire în dosarul violențelor de la proteste

| 21 sep, 11:07

Şefi din Jandarmerie şi un secretar de stat din Ministerul de Interne au fost chemați vineri dimineaţă la Parchetul General pentru a li se aduce la cunoştinţă că au calitatea de suspect în dosarul privind protestul diasporei din 10 august.

UPDATE 11:15 Sebastian Cucoș, prim-adjunctul Jandarmeriei Române, a fost pus sub învinuire în dosarul protestelor, pentru complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă.

Prim-adjunctul Jandarmeriei Române, colonel Sebastian Cucoş, a fost audiat la Parchet, imediat după plecarea lui Cătălin Sindile, iar procurorii i-au adus la cunoştinţă şi lui că are calitatea de suspect pentru complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă.

El a reuşit cu greu să intre în sediul instituţiei, dar şi să ajungă la maşină, la plecare, în faţa sediului Parchetului aflându-se aproximativ 20 de protestatari, care au strigat “La puşcărie”, “Demisia”, “Criminalule”.

 

UPDATE 10:50 Şeful Jandarmeriei, Cătălin Sindile, a ieşit de la Parchet după aproximativ o oră.

“Mi s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect, mi s-au adus la cunostinta faptele - complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă”, a declarat Cătălin Sindile la ieşirea de la Parchet.

Şeful Jandarmeriei Române a mai spus că atât în plan personal, cât şi instituţional, are tot interesul să colaboreze cu anchetatorii.

 

UPDATE 10:45 Sebastian Cucoș, fost șef al Jandarmeriei Române, în prezent inspector șef adjunct, a ajuns, la Parchetul General pentru a i se aduce la cunoștință acuzațiile de complicitate la participație improprie la purtare abuzivă și complicitate la abuz în serviciu.

 

Cucoș a fost întâmpinat de un grup de protestatari, fiind huiduit.

 

UPDATE 10:30 Șeful Jandarmeriei Române, Cătălin Sindile, a fost pus sub învinuire în dosarul protestelor, pentru complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă.

UPDATE 10:00 Şeful Jandarmeriei, Cătălin Sindile, a ajuns vineri dimineaţă la Parchetul instanţei supreme, unde a fost chemaţi alături de mai mulţi reprezentanţi ai instituţiei, care ar urma să fie anunţaţi că au calitatea de suspect în dosarul privind violenţele de la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei.

Sindile a ajuns la Parchetul instanţei supreme cu puţin înaintea orei 10.00, spunându-le jurnaliştilor că va face declaraţii la ieşirea de la audieri.

Mai multe persoane aflate în faţa sediului Parchetului General au strigat “la puşcărie” în momentul în care şeful Jandarmeriei a ajuns la Parchet.

 

Şefi din Jandarmeria Română chemaţi vineri la Parchetul General, pentru a fi puşi sub acuzare în dosarul violenţelor din 10 august din Piaţa Victoriei

Vineri, la Parchetul General vor ajunge şeful Jandarmeriei Române, colonel Ionuţ Cătălin Sindile, prim-adjunctul Jandarmeriei Române, colonel Sebastian Cucoş, precum şi directorul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, maiorul Laurenţiu Cazan, cercetaţi pentru complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă.

De asemenea, a fost citat vineri la Parchetul General şi comisarul-şef de poliţie Mihai Dan Chirică, secretar de stat pentru relaţia cu prefecţii din Ministerul Afacerilor Interne.

Procurorii militari au deschis un dosar penal în legătură cu modul în care au intervenit jandarmii în timpul protestului din 10 august.

Parchetul General anunţa la începutul acestei luni că la Secţia Parchetelor Militare au fost depuse 770 de plângeri penale de către persoane care au avut de suferit în urma intervenţiei jandarmilor.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ