Șeful Parlamentului European, Antonio Tajani, tur de forță la Bucureşti. A fost primit de Iohannis

| 21 noi, 16:00

Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, aflat într-o vizită de o zi la București s-a întâlnit, miercuri dimineață, cu premierul României Viorica Dăncilă și cu președintele Klaus Iohannis.

Antonio Tajani a ajuns, în jurul orei 11.00, la Cotroceni, unde a fost întâmpinat de președintele Klaus Iohannis.

Anterior, preşedintele Parlamentului European a afirmat la Guvern, că a venit momentul pentru accelerarea aderării României la spaţiul Schengen.

"Cred că a venit momentul să accelerăm aderarea României la zona Schengen, deoarece, pentru a garanta mai bine frontierele noastre şi securitatea noastră, ţări care sunt în aşteptare trebuie să intre cât mai repede în Schengen", a spus Antonio Tajani, la declaraţiile de presă comune cu prim-ministrul Viorica Dăncilă.

Preşedintele PE a participat, miercuri dimineaţa, la întâlnirea Conferinţei preşedinţilor din Parlamentul European cu Guvernul României şi a avut o întrevedere cu premierul Viorica Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă l-a primit, miercuri dimineaţa, la ora 8.00, pe președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, aflat în vizită la Bucureşti legat de preluarea de către România a Președinției rotative a Consiliului UE.

Conform programului anunţat de Executiv, premierul Viorica Dăncilă are convorbiri cu şeful PE, în preambulul reuniunii Conferinţei Preşedinţilor din Parlamentul European cu Guvernul României, în perspectiva preluării de către ţara noastră a preşedinţiei Consiliului UE la 1 ianuarie 2019.

„Ne bucură prezența dumneavoastă, astăzi, aici, an în care România împlinește 100 de ani de la Unire. Discuțiile pe care le vom avea astăzi, discuții axate pe subiecte importante pentru UE cred că ne vor ajuta să vedem punctele comune în ceea ce privește viitoarea președinție a UE. Vreau să vă asigur că România este pregătită pentru a prelua președinția UE", a spus Viorica Dăncilă.

Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, va ține un discurs în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, în cadrul unei vizite prilejuită de preluarea de către România a Președinției rotative a Consiliului UE.

La ședința reunită vor fi invitați și președinții CCR, ÎCCJ și Curții de Conturi, Avocatul Poporului. Tajani are întâlniri şi cu premierul Viorica Dăncilă şi preşedintele Klaus Iohannis.

Miercuri, are loc, la Bucureşti, vizita Conferinţei Preşedinţilor din Parlamentul European, delegaţie condusă de Preşedintele PE, Antonio Tajani şi formată din preşedinţii grupurilor politice din legislativul european, Secretarul general al PE, reprezentanţi ai Cabinetului preşedintelui PE, consilieri, interpreţi şi reprezentanţi ai mass-media.

Cu această ocazie, va avea loc o şedinţă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, în cadrul căreia Antonio Tajani, liderul PE, va susţine o alocuţiune.

La şedinţa plenului reunit vor fi invitaţi preşedinţii CCR, ÎCCJ şi Curţii de Conturi, Avocatul Poporului, europarlamentarii români şi şeful biroului de legătură al PE în România, precum şi şefii misiunilor diplomatice cu reşedinţa în Bucureşti.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ