UPDATE. Traficul rutier, redeschis pe A1 după accidentul în lanț

| 22 dec, 2013

UPDATE. Traficul rutier a fost reluat la ora 15.00 pe A1, pe sensul Sebeş - Cunţa, în zona unde a avut loc accidențul în lanț în care au fost implicate 31 de mașini. Circulaţia a fost întreruptă aproximativ şase ore din cauza unor tamponări în care au fost avariate, în total, 31 de autovehicule.

Poliția rutieră a amendat cu 8.000 de lei Secţia Drumuri Naţionale Deva a CNADNR, care administrează porţiunea de autostradă unde a avut loc un carambol duminică dimineață, pentru intervenţia tardivă cu utilaje de împrăştiere a materialului antiderapant.

 

Un număr de 31 de autovehicule au fost avariate în urma tamponărilor produse, duminică, în Alba, pe sectorul de autostradă inaugurat joi, iar administratorul drumului (CNADNR) a fost amendat întrucât a intervenit târziu pentru a împrăştia material antiderapant, în condiţiile în care era polei.

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, citat de Mediafax, în judeţul Alba traficul rutier este în continuare întrerupt pe autostrada Sibiu-Orăştie, pe sensul Sebeş - Cunţa, din cauza tamponărilor produse în cursul dimineţii, în urma cărora au fost avariate, în total, 31 de autovehicule.

Conform sursei citate, cauzele accidentelor au fost neadaptarea vitezei în condiţii de carosabil alunecos şi nepăstrarea unei distanţe corespunzătoare în mers, între autovehicule.

Imediat după producerea accidentului, toate echipajele de poliţie rutieră disponibile au fost redirecţionate pentru a devia circulaţia prin municipiul Sebeş (pe DN1 şi DN7 - pe vechea rută), pentru a face cercetări, măsurători şi pentru a întocmi documentaţia specifică.

După închiderea circulaţiei pe sensul de mers, autovehiculele care au încheiat coloana formată şi care nu au suferit avarii au fost însoţite de echipaje de poliţie spre Sebeş.

Reprezentanţii Infotrafic mai spun că administratorul drumului a fost sancţionat cu 100 de puncte-amendă (8000 de lei) pentru intervenţia tardivă cu utilaje de împrăştiere a materialului antiderapant.

Oficiali din Poliţie precizează că amenda a fost aplicată Secţiei Drumuri Naţionale Deva a CNADNR, care administrează acea porţiune de autostradă.

 

CNADNR a demarat o anchetă pentru stabilirea cauzelor care au dus la accidentul în lanț de duminică dimineață pe A1, între localitățile Sebeș și Cunța, a anunțat compania într-un comunicat.

O primă măsură anunțată CNADNR este „suspendarea din funcţie a domnului Mallasz Robert, şeful Centrului de Întreţinere şi Coordonare Pianu, pe perioada cercetării împrejurărilor care au condus la producerea evenimentului”.

CNADNR a mai precizat că în noaptea de sâmbătă spre duminică utilajele au răspândit material antiderapant pe autostradă.

„Acţiunea de combatere a producerii poleiului a început la ora 3.00 prin acţionarea cu trei utilaje care au răspândit o cantitate de 16 tone de material antiderapant. La ora 6.00 pe sectorul de autostradă Sebeş-Turda s-a efectuat o revizie pentru stabilirea măsurilor de acţionare. La ora 8.40 pe sectorul de autostradă cuprins între km 293 - km 316, s-a acţionat prin răspândirea a 32 tone de sare cu două autobasculante cu lamă şi răspânditor pe sensul Pianu-Cunţa şi cu două Unimog-uri pe sensul Cunţa-Pianu.”

La ora la care a fost emis comunicatul, circulaţia era în continuare închisă pe sectorul de autostradă unde a avut loc accidentul în lant, sensul de mers Sebeş-Cunţa, până la finalizarea cercetărilor Poliţiei.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ