Crește numărul kilometrilor de autostradă în România

| 18 dec, 2013

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a anunțat că începând de joi, 19 decembrie circulația pe tronsoanele 1,2 și 4 ale autostrăzii Orăștie-Sibiu va fi deschisă, ca urmare a finalizării lucrărilor pe aceste segmente. De asemenea, se estimează că pe tronsonul trei  se va putea circula începând cu anul viitor, întârzierea fiind datorată mai multor probleme tehnice în realizarea carosabilului.

O primă problemă pe care inaugurarea acestei autostrăzi o rezolvă este aceea a traficului din zona orașului Sebeș. Până acum, faptul că orașul se află la întretăierea drumurilor ce leagă Brașovul, Clujul și Timișoara făcea ca o singură întersecție, aflată în mijlocul orașului, să creeze ambuteiaje de kilometrii întregi. Varianta ocolitoare, care se întinde pe 8 kilometri are astfel rolul de a fluidiza și de a scoate din oraș tot traficul dintre zona de Vest a țării și restul României care bloca zilnic Sebeșul. De aceea, pentru a marca evenimentul, Primăria orașului a pregătit o mare sărbătoare populară, denumită „Sebeşul fără poluare“, prin care se dorește să se simbolizeze tocmai că de acum înainte nu vor mai fi asemenea probleme.

Inaugurarea celor aproximativ 60 de kilometrii de autostradă nu trebuie însă privită doar din punctul de vedere al rezolvării acestei probleme. Autostrada Orăștie-Sibiu reprezintă primul pas din strategia prezentată de premierul Victor Ponta acum câteva săptămâni. Programul pe mai mulți ani propus atunci de șeful executivului, prin care demararea construcției autostrăzilor este legată de finanțari sigure și de standarde de cost clar definite, reprezintă un important pas înainte. În fond, nu vorbim despre niște simple promisiuni, ci despre o viziune coerentă în legătură cu rezolvarea unei probleme pe care țara noastră o are de mai multă vreme.

Astfel, finalizarea autostrăzii Orăștie-Sibiu reprezintă prima etapă importantă în ceea ce privește implementarea strategiei propuse de actualul prim-minstru. Unul din obiectivele principale al acestui proiect este ca, prin construcția segmentelor Ploiești-Comarnic, Comarnic-Brașov și Brașov-Sibiu, să se facă în sfârșit legătura între București și Vestul României prin intermediul autostrăzilor. În plus, faptul că în luna ianuarie încep procedurile pentru autostrada Piteşti-Râmnicu Vâlcea, nu demonstrează decât perseverența actulului executiv în realizarea unui proiect amplu de care țara noastră are atâta nevoie.

Discuția despre infrastructura rutieră de mare viteză reprezintă poate cea mai importantă dezbatere despre viitorul României. Faptul că suntem pe ultimul loc în Europa în ceea ce privește numărul de kilometrii de autostradă reprezintă un mare handicap economic pentru țara noastră. În plus, în ultimii nouă ani, guvernele PDL nu a făcut decât să întârzie dezvoltarea rețelei de autostrăzi din România, punând astfel o frână importantă în ceea ce privește creșterea economică a țării noastre. Acum, avem în sfârșit o viziune coerentă și un executiv care vrea să o ducă la îndeplinire, situație ce reprezintă o mare oportunitate pentru România.

Tag-uri: autostrăzi, CNADNR
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 dec, 2013
cantautor
s-ar putea sa circulam,in urmatorii ani pe "oportunitati" si pe"viziuni coerente"....nu pe autostrazi
de ce n-ai rabdare sa-i lauzi ,dupa ce se construiesc,nu inainte?
tu primesti salariul anticipat?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ