Elena Băsescu nu ştie, dar vorbeşte

| 07 dec, 2013

Probabil din dorinţa de a mai ieşi un pic în lume şi plictisită de activităţile casnice, Elena Băsescu şi-a intensificat, de câteva săptămâni, apariţiile publice, pentru a-şi justifica viitoarea candidatură pentru alegerile europene.

De fiecare dată scenariul este acelaşi: EBA postează ceva pe Internet, televiziunile şi ziarele băsiste preiau ştirea şi, într-un final, poziţia fiicei lui Traian Băsescu ajunge doar o notă de subsol neglijabilă, o risipă a frumoaselor cuvinte ale limbii române.

După ce a criticat o presupusă iniţiativă a Guvernului legată de TVA-ul aplicat alimentelor bio şi s-a dat expertă în salarizarea de la TVR, acum venit rândul libertăţii online să fie ridicată la rangul de problemă naţională pentru care eurodeputata portocalie nu mai doarme noaptea. Joi, comentând pe Facebook un proiect al executivului prin care deţinătorii de domenii de internet.ro ar fi obligaţi să plătească o taxa anuală de reînnoire, fiica cea mică a lui Traian Băsescu a scris următoarea postare: “Ponta pregăteşte cenzura internetului. Oare asta a învăţat în China? Guvernul socialist de la Bucureşti nu mai ştie de unde să scoată bani. Urmează taxa pentru mersul pe jos”.

Ridicolul atacului este evident. Care o fi legătura cu China şi ce conexiune au speculanţii de domenii ".ro" cu libertatea pe internet, nimeni nu poate să ştie. Poate doar speculaţii de terenuri aflaţi în cârdăşie cu sora mai mare, Ioana, să poată oferi un răspuns la acestă cumplită dilemă existenţială a doamnei Succesuri. Ce mai contează că premierul Ponta este un social-democrat aflat la conducerea unui guvern format şi din miniştrii liberali atunci când vrei să trezeşti, într-un mod cel puţin hilar, spaima internauţilor. Cât despre proiectul Guvernului, spre deosebire de EBA, nu comentez din moment ce, la fel ca şi eurodeputata PDL, nu am văzut vreo proiecţie bugetară realizată de Guvern.

În schimb, pot să observ cum Elena Băsescu a devenit în ultima vreme o vizionară renascentistă care se pricepe la orice, de la alimente bio şi până la fizică nucleară, domenii în care, nu-i aşa, actuala putere nu are niciun pic de expertiză. Mai greu e cu limba română, dar nu poţi avea “succesuri” pe toată linia când eşti atât de ocupat cu shopping-ul prin centrul Bruxelles-ului şi plaja la Coasta de Azur. Ca o ironie a sorţii, tot joi, EBA ne-a împărtăşit pe blog încântarea sa la aflarea veştii că limba română a fost declarată limbă oficială a Republicii Moldova. Doamne, săraca limba română. De-ar şti ea cine îi sunt lăudătorii....

Cel mai nimerit termen pentru tipul de declaraţii făcute în ultima vreme de Elena Băsescu este acela de “pocnitori”. Adică un soi de declaraţii prin care emiţătorul încearcă să atragă atenţia asupra sa, dar care, în final, nu au niciun fel de relevanţa în spaţiul public. Mezina preşedintelui încearcă de mai multe săptămâni asemenea exerciţii de imagine, poate-poate va reuşi să obţină unul-două voturi în plus la europarlamentarele de anul viitor. Că doar s-au dus vremurile în care papa mobiliza un întreg partid aflat la guvernare pentru acele 5 procente necesare obţinerii fotoliului de la Bruxelles. Acum vremurile sunt grele, partidul sponsorizat de la Cotroceni este mic şi viitorul navetei la Bruxelles nesigur. Astfel, Elena Băsescu se simte obligată să iasă în public, doar ca să nu fie uitată de alegători. Din păcate pentru ea şi spre disperarea lui papa, prestaţia este cu adevărat patetică.

Tag-uri: Elena Băsescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 dec, 2013
gghas
europarlamentarele
Asa-i ca nu stie, bine a stie guvernoiul lui ponta, cu p mic, dimineata spune una la pranz spune exact pe dos si seara inrtre cele doua extreme. Oricum face o figura mai buna decat Vadim sau decat Becali. A, era sa uit de nevestele vesele ale celor 2 sefi usl-isti, cele doua doamne cum crezi c-au ajuns in parlamentul UE, hai?
07 dec, 2013
irinapop
Desperare, desperare, mai, mai
"Cât despre proiectul Guvernului, spre deosebire de EBA, nu comentez din moment ce, la fel ca şi eurodeputata PDL, nu am văzut vreo proiecţie bugetară realizată de Guvern."
Voi nu comentati nici cand vedeti proiectiile bugetare, nici cand scrie negru pe alb TAXA, nici cand vedeti ca sumele alocate diverselor ministere sunt mai mici decat in perioada Boc. Sau daca o faceti, moama, ce minciuni comentati.
"Ce mai contează că premierul Ponta este un social-democrat aflat la conducerea unui guvern format şi din miniştrii liberali atunci când vrei să trezeşti, într-un mod cel puţin hilar, spaima internauţilor."
Serios? Asa se comporta un guvern format din liberali? Pune taxe peste taxe, isi calca in picioare programul economic cu care a venit la guvernare, isi pun "pocnitorile" din presa sa le ridice osanale?
"Astfel, Elena Băsescu se simte obligată să iasă în public, doar ca să nu fie uitată de alegători. Din păcate pentru ea şi spre disperarea lui papa, prestaţia este cu adevărat patetică."
Pai vad ca aveti voi grija ca alegatorii sa nu o uite. Iar "papa" nu stiu cat de disperat este, dar stapul vostru este disperat din moment ce va pune sa scrieti articole despre ea.
Oricum, va multumesc, citind acest articol am vizitat si blogul Ebei. Habar n-aveam ca Eba tine un maret blog. S-o mai balacariti si-n continuare, imprastiindu-i vorbele. Asa mai afla lumea despre ea, cu ce se mai ocupa si ce face.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ