Elena Udrea despre noile sale dosare: Cronologia este imprecisă. Nu sunt un pericol social

| 22 oct, 09:59

Deputatul Elena Udrea a declarat joi că în noile dosare care s-au deschis pe numele său cronologia este greşită şi că se încearcă încă o dată arestarea sa preventivă deşi nu reprezintă un pericol social.

UPDATE 18:27 Udrea despre denunţătorii din "Gala Bute": Mă bucur că sunt judecaţi în continuare alături de mine

Deputatul Elena Udrea se bucură că cei patru denunţători ai săi din dosarul "Gala Bute" au rămas să fie judecaţi în continuare alături de ea, după ce acestora li s-a refuzat aplicarea unei proceduri simplificate de judecată. 

"Mă bucur că au rămas să fie judecaţi în continuare alături de mine în acest proces, pentru că nu exista nimic, nici înainte, în faza de urmărire penală nu exista altă probă decât declaraţia Anei Maria Topoliceanu sau a lui Ciprian Nastasia. S-a văzut că inculpatul Ştefan Lungu mă scoate cu totul din această poveste. Însuşi mituitorul în confruntarea cu mine nu spune niciodată că geanta era pentru Elena Udrea. Acolo sunt nişte lucruri flagrante. Mă bucur că au fost ţinuţi în speţă, pentru că trebuie să răspundă la o mulţime de întrebări", a declarat Elena Udrea, joi, la Palatul Parlamentului. 

Ea a adăugat că aceşti denunţători au minţit, s-au contrazis între ei, astfel încât judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi-au dat seama dacă aceştia au spus adevărul sau nu.

UPDATE 18:15 Elena Udrea despre noile sale dosare: Cronologia este imprecisă

"Deşi dosarul are 7 volume, abundenţa de declaraţii, de fapte, de documente te face să pierzi şirul şi cinstit mi se pare că, în ceea ce priveşte fapta legată de domnul Buzăianu, cronologia aşa cum procurorii o reţin este greşită, este imprecisă. Tot nu am înţeles când anume s-ar fi făcut pretinderea sumei şi nici când s-ar fi remis. Nu am văzut tot, am mai apucat să văd că toţi cei care dau declaraţii în dosar încearcă să se extragă cu totul din ce ar putea să fie acuzator. Dacă aş fi fost chemată să dau declaraţii şi nu s-ar fi preferat această nebunie şi acest circ cu arestarea mea preventivă, aş fi lămurit cu siguranţă procurorii cu privire la aspectele legate de fapta aceasta legată de Buzăianu", a afirmat Udrea, la Palatul Parlamentului, după ce şi-a consultat noul dosar alături de avocatul său. 

Ea a adăugat că nu a pretins vreodată vreun ban, că nu există în acest caz stenograme cu ea, iar fostul soţ Dorin Cocoş nu a făcut denunţ împotriva ei în acest caz.

 

 

Elena Udrea a venit, joi, în jurul orei 9.30, în Parlament, ca să-şi consulte noul dosar, în care procurorii DNA cer reţinerea şi arestarea ei. Deputaţii din Comisia Juridică au început încă de miercuri să verifice acuzaţiile procurorilor, iar totul se desfăşoară sub pază. Dosarul care a ajuns la Parlament cuprinde șapte volume şi are 1.867 de pagini.

Deputatul Elena Udrea a venit, joi, în Parlament pentru a-şi consulta noul dosar întocmit de DNA, în care este acuzată de luare de mită, trafic de influenţă.

"Mă duc să văd care sunt acuzaţiile. Să ştiu despre ce vorbesc. Nu ştiu nici că numele fratelui lui Traian Băsescu apare în dosar. Eu doar ascult ce spune presa şi mă raportez la asta. Logic e să mă duc să văd în realitate ce este în acest dosar, mai ales ca în comunicatul DNA nu am înţeles foarte bine despre ce e vorba, despre ce an, despre ce sume. Până nu văd dosarul, nici nu ştiu pe ce anume să mă pronunţ", le-a declarat Elena Udrea jurnaliştilor, la intrarea la Comisia Juridică din Camera Deputaţilor, potrivit RomâniaTV.net.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor va decide, vineri, la ora 11:30, în privinţa solicitărilor justiţiei cu privire la începerea urmăririi penale, reţinere şi arestare preventivă a deputatului Elena Udrea, a anunţat, miercuri, vicepreşedintele comisiei Ciprian Nica.

Citeşte şi: Udrea, despre vila din Eforie: Nu ştiam că fost închiriată de fundaţia din care făcea parte şi Mircea Băsescu

"Am fost încunoştiinţaţi de Biroul Permanent cu două adrese înaintate de către procurorul general, una prin care se cerere încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru fapte de corupţie reţinute în persoana doamnei Elena Udrea în calitate de deputat şi fost membru al Guverului şi a doua cerere tot pentru fapte de corupţie" a spus Nica.

Potrivit acestuia, membrii comisiei au fost informaţi că pot veni să studieze dosarul de şapte volume, un dosar "destul de voluminos". "Am anunţat-o şi pe doamna Elena Udrea să vină însoţită de avocat, cu mandatul avocaţial în vigoare ca să vină să studieze dosarul. S-a stabilit un program până la ora 16.00, pentru că este securizat", a mai precizat vicepreşedintele comisiei.

El a menţionat că membrii comisiei vor discuta fiecare capăt de cerere de încuviinţarea a urmăririi penale, reţinere şi arestare, vor fi câte trei buletine de vot, iar plenul va fi probabil miercuri. "Dacă nu va fi cvorum (la comisie-n.r.), vom face o cerere către Biroul permanent pentru a cere un nou termen, probabil pentru luni, motivat de faptul că nu am putut începe şedinţa", a adăugat Nica.

Ciprian Nica a mai declarat că pe una dintre cereri s-a greşit numele Elenei Gabriela Udrea, fiind numită Mihaela, dar că acest lucru nu este o problemă având în vedere notorietatea persoanei doamnei Udrea.

Biroul permanent al Camerei Deputaților a decis, miercuri, ca solicitările privind încuviințarea urmăririi penale și a reținerii și arestării preventive a deputatului Elena Udrea să fie trimise Comisiei juridice, care are termen trei zile pentru întocmirea raportului.

Secretarul Camerei Deputaților Marcel Ciolacu a precizat că dosarul Elenei Udrea cuprinde șapte volume, 1.867 de pagini.  DNA a cerut ridicarea imunității pentru urmărirea penală, reținerea și arestarea preventivă a Elenei Udrea pentru noi fapte.

Citeşte şi: Elena Udrea nu scapă de arest! PNL şi PSD au anunţat că vor vota pentru ridicarea imunităţii

Procurorii DNA au formulat două cereri de urmărire penală şi de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a fostului ministru al Turismului, Elena Udrea. Solicitările DNA au ajuns la Camera Deputaţilor la aproximativ două ore de la anunţul procurorilor.

Potrivit unui comunicat de presă, procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat preşedintelui Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Udrea Elena Gabriela sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, trafic de influenţă, instigare la abuz în serviciu, efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, spălare de bani şi fals în declaraţii de avere (cu referire la declaraţiile de avere din intervalul 2009 - 2012), în perioada în care avea calitatea de membru al Guvernului României, se arată într-un comunciat de presă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 oct, 14:58
dan
oferta
Daca v-ati saturat sa cautati oferte cu adevarat serioase, acum e timpul sa va opriti, pentru ca aici veti gasi ceva ce e deja demonstrat! Puteti castiga bani online, cu un efort inteligent, in timpul liber! Trebuie sa aveti calculator, conexiune la internet, sa stiti sa folositi emailul, documente word si pdf. Tot aici veti invata totul gratuit! Numai cand va hotarati cu seriozitate, cereti detalii mai multe la adresa de email: [email protected]
22 oct, 14:50
dan
Oferta
Flori de onoare şi recunoştinţă la "despărţire" cu drag Vă oferim, pentru consacrare şi bunăvoinţă din toată inima Vă mulţumim. Vă urăm de bine şi de sănătate, s-aveţi linişte în suflet şi succese-n toate. "Sînt frunze care nu se rup oricît ar bate vîntul, sînt oameni care nu se uită oricît ar trece timpul..." Chiar dacă n-am fost printre discipolii Dvs în sala de clasă, am fost studenta Dvs pe didactic.ro Nu ne lăsaţi să ne fie dor de Dvs. La mulţi ani!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ