Elena Udrea apără ”băieții cinstiți”, societatea civilă se revoltă

Într-o postare pe blogul său, Elena Udrea pare să-și arunce în joc ultimele resurse de duplicitate și ipocrizie politică, afirmând că guvernul Ponta este disperat să colecteze venituri suplimentare la buget, în condițiile în care „ANAF-ul este total nefuncțional”.

Pentru Elena Udrea este, probabil, doar un detaliu lipsit de importanță că îl acuză pe premier de ceea ce constituie de fapt principala sarcină de serviciu a oricărui șef de guvern. Ce surpriză să aflăm din gura celei care a inventat terenul de fotbal în pantă și s-a dat huța cu telegondola în timp ce ne acoperea pudică imaginea de țară cu o frunză la fel de scumpă precum piesele vestimentare de haute-couture pe care le plimbă periodic prin parlament, că aducerea veniturilor suplimentare la buget este un păcat capital și nu o simplă preocupare în logica bunului simț pentru cel pus să conducă guvernul tocmai pentru a îndeplini astfel de sarcini.

Cât dezgust vor resimți toți aceia care, adunați de Elena Udrea sub umbrela celor care-și plătesc cinstit taxele, își vor reaminti pesemne cum liberal-democrații, colegii doamnei menționate, jubilau realmente zilele trecute când Codul Insolvenței a fost pus pe butuci. Dar poate că Elena Udrea și alții asemenea nu se referă la aceeași categorie de cinstiți. Mai mult ca sigur că Elena Udrea face referire la alții, când ia apărarea ”oneștilor și cinstiților”, ea pare să devină apărătorul ”băieților cinstiți”, așa ca ea. De asemenea, etalonul ANAF-ului ”perfect” pare să fie dat de perioada acoperită de celebrul Sorin Blejnar.

Răspunsul acestor tirade halucinante și revoltător de ipocrite nici nu-l mai dă mass media. Pentru prima oară societatea civilă, mă refer cel puțin la o parte a acesteia care nu l-a menajat deloc pe premierul Ponta până acum, pare să tragă concluziile dezolante ale ”priceperii” maxime de care a dat dovadă Udrea, Boc, Băsescu, Blejnar și în general toți cei care au avut pentru cel puțin patru ani pâinea și cuțitul, în România.

Într-un material de o luciditate extremă, Alina Mungiu Pippidi descoperă unul din sabotajele catastrofale lăsate în urmă de PDL, din prostie sau reavoință, ce mai contează. Vocea Alinei Mungiu Pippidi este însăși vocea societății civile și sumează exemplar: am intrat degeaba în UE. România este pasibilă de penalități și ajustări care se vor ridica la un miliard de euro, corecții aplicate retrospectiv de Uniunea Europeană pentru nereguli și deficienţe în sistem din 2009-2011. Concluzia analizei extrem de dure este expusă în termeni clari și conciși: toate sacrificiile de până acum, toate tăierile salariale, reducerile de personal, toate eforturile societății românești au fost în zadar.

„Cum s-a putut întîmpla așa ceva în timpul administrației Boc, lamentată azi de unii ca fiind o epocă de aur pierdută prin victoria USL? Vorbim de o perioadă cînd Traian Băsescu avea toate pîrghiile puterii, DNA era condus de Daniel Morar și guvernul de Emil Boc, un prim ministru cu o reputație de cinste mai mare ca a altora ” se întreabă politologul, activistul civic și specialistul anti-corupție Alina Mungiu Pippidi.

Răspunsul este dat tot de reprezentanta portalului anticorupție al Alianței pentru o Românie Curată:

”Toți oficialii guvernamentali care au avut direct în subordine programele operaționale implicate, în cap cu dna Udrea, a cărei numire în fruntea fondurilor structurale rămâne un act de nerușinare istorică. Au fost titluri în presa străină atunci, dar în cea română părea perfect normal că ea e pusă acolo să distribuie la baroni ce e de dat ca să țină baza de putere a lui Traian Băsescu în vreme ce ținem discursuri despre statul de drept. Și azi mai auzi cîte un tupeist din tabăra lor că spune că M. Dezvoltării a avut una din cele mai bune rate de absorbție sub ea. Vedeți să scădeți corecțiile, băieți și pînă atunci mai ușor cu papagalul. ”

Ne vom opri cu citatele aici, pentru a nu fi acuzați că scoatem din context. Cert este că, de o manieră similară, Alina Mungiu Pippidi îi acuză deopotrivă și pe Traian Băsescu și pe Emil Boc. Aceste clarificări din partea societății civile, oricât de tardive, sunt binevenite. Rămâne de văzut cum va riposta la acestea Elena Udrea, având în vedere, totuși, zona dincolo de orice dubii din care provin acuzațiile. Probabil că vom afla de pe blogul Elenei Udrea că Alina Mungiu Pippidi și-a făcut tatuaj cu USL și Victor Ponta, așa și pe dincolo... În stilul său caracteristic, Elena Udrea va răspunde celor mai grave acuze mereu, până în ultima clipă, pe lângă subiect.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 noi, 2013
Tac-tu e labar
Clubulde pizda ma-ti
Da, mami tau stie ca sugi pula varanului ? Nuuuuuuu ? Vaaaaai, spune-i degraba, vierme nenorocit !
07 noi, 2013
gelu
da,
Mama lui poate ca nu stie ,da tu,tu mai zaidan piciule?,tu sti ma ca mata face cele mai tari solingeri de matarang matelotului chiombaliu?eu cred ca sti,da taci din gura si inghiuti in sec pana iti va veni randul.Poti sa iei o doza de muianol udraresc de la Plescoi,sti tu.....mai gaozarule.
06 noi, 2013
Ogoro, moghioro...
Ma-ta !
Ogororo, sogoro, moghioro ! Mitcins te, ba, vita incaltata ? Mormantul ma-ti si al nemului tau de bozgori imputiti si criminali mongoli ! Daca te prind, iti rup capul, kakatule !
06 noi, 2013
S- luam metodic
Din start ati inceput cu deznformari, este de inteles!!! Terenul de fotbal in panta este creatia unui primar PSD-ist si iata dovada: http://www.gsp.ro/gsp-special/diverse/satenii-l-au-ales-din-nou-pe-primarul-care-a-facut-un-teren-de-fotbal-in-panta-subiectul-e-ca-la-radio-erevan-adevarul-fiind-surprinzator-378132.html
Alta dezinformare, cand Udrea s-a plimbat cu telegondola ca ministru MDRT, a fost doar invitata la inaugurare. Proiectul a fost 100% al primarie fara aport MDRT. Iata dovada: http://www.ziare.com/piatra-neamt/stiri-business/primaria-piatra-neamt-vrea-sa-refinanteze-creditul-pentru-telegondola-2662745
Alt aspect distinese autor. Pippidi este o doamna frustrata, marginalizata, deoarece a batut palama cu Soros. Apoi, sa nu uitam ca Pippidi este suparata pentru ca nu a fost facuta si ea europarlamentar la rugamintea sa catre Basescu. Nici acum nu iarta faptul ca pe Macovei a pus-o pe lista si pe ea nu! De aici si furia, intunecimea mintii acestei femei ! Restul afirmatilor dvs sunt rupte de realitate, Blejanr etc. sunt deja folclor. Nimci real, nimic demonstrabil, doar speculatii si multa ura pe o femeie politican redutabil care incomodeaza datorita corectitudinii sale, competentei si diplomatiei! Dar ea , trece duios intelgand pe toata lumea!
06 noi, 2013
clubulderugby
:))
DA,DA,DA :)) Duioasa de Udrea, care se trecea, ca o smochină :)) Și Pippidi care brusc a devenit o frustrată, cam de când și-a dat demisia în semn de protest pentru că Băsică și ai lui au trimis-o pe aia mică și bâlbâită la Bruxelles, ca să nu mai ardă gazul de pomană la Bamboo... Cretini sunteți, Dumnezeule...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ