Elena Udrea: Arestarea preventivă este lipsită de orice logică. Eu nu am fost chemată la declarații

| 23 oct, 21:16

Elena Udrea a declarat vineri într-o intervenție telefonică la B1 că noua cerere de arestare formulată de DNA pe numele său este lipsită de logică, având în vedere că fostul ministru se află deja sub o măsură preventivă, cea a controlului judiciar.

Întrebată cum a văzut decizia Comisiei juridice de a aviza cererea DNA pentru începerea urmăririi penale, în timp ce solicitările de reţinere şi arestare nu au întrunit numărul de voturi pentru aprobare, Udrea a răspuns: ”Oarecum a fost un deja vu. Eram la a treia situație. Am mai fost de două ori în fața deputaților juriști să mă apăr. Prima dată și a doua oară au dat curs acestor cereri. De data asta poate să-au gândit că ceva nu este în regulă. În la doilea rând, eu acum sunt sub o măsura preventivă, instanța a considerat că nu reprezint un pericol public și a instituit controlul judiciar. Ce s-a întâmplat? Când am devenit între timp pericol public și trebuie să fiu arestată preventiv, pentru că faptele datează de prin 2009, 2010, 2011, deci nu s-au întâmplat astă vară ca să poți să spui că am devenit un pericol social. Arestarea preventivă este lipsită de orice logică”.

”Eu nu am fost chemată la declarații. Au preferat să meargă direct pe acest circ al arestării preventive. Poate era mult mai simplu ca înainte să ceară arestarea să mă întrebe ceva. Am, spus că dacă nu ar fi tragic, aș putea să fac și o glumă amară, că la mine e pe colecții, la fiecare schimbare de sezon se mai face o cerere de arestare pe numele Elenei Udrea”, a mai spus deputatul.

Referitor la faptul că instanța a respins zilele trecute cererea de judecare în procedură simplificată a celor patru inculpați din dosarul Gala Bute, Elena Udrea a afirmat că acest lucru s-a întâmplat pentru că aceștia mint. 

”Denunțătorii mint în Gala Bute. ÎCCJ nu a putut să nu vadă că cei care au denunțat mint ca să se salveze pe ei, ca să își salveze situația, ca să obțină jumătate de pedeaspă. A fost un spectacol grotesc, nu reușeau să răspundă la întrebări, nu se lega o idee de alta”, a spus Elena Udrea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ