Elena Udrea bate câmpii în timp ce-și manifestă dragostea de Băsescu

| 01 mar, 2014

Retrospectiva anului politic 2013, în viziunea Elenei Udrea, se axează pe afirmații fără fond, dar cu o direcție clară: deputatul de Roman încearcă să devină cât mai vizibil în ochii electoratului, cu scopul atingerii celei mai mari ambiții – de a deveni prima femeie Președinte din România. Totul fără să conteze că această ambiție se face pe atacuri sub centură și înșelătorie.

Elena Udrea a prezentat pe blogul său cinci concluzii de sfârșit de an 2013, prin care a încearcat să inducă în ochii cetățenilor imaginea opusului realizărilor Guvernului USL. O prima afirmație, prin care deputatul bate câmpii, face referire la viziunea USL că nu avut o strategie economică și că, pentru a suplimenta veniturile, au fost crescute taxele și impozitele.

Din păcate pentru deputat, realitatea infirmă afirmațiile sale și chiar aduce dovezi importante privind efortul depus în 2013 pentru ca România să fie pusă pe picioare după o perioadă de austeritate și tăieri de salarii și pensii. Aberațiile pe care Elena Udrea le susține cu privire la domeniul economic vin în antiteză cu măsurile luate pentru redresarea economică, pentru creșterea exporturilor și pentru asigurarea producțiilor industriale și agricole record din 2013.

România a avut cea mai mare creștere economică din ultimii ani, cu un avans de 3,5% față de 2012, depășind chiar și așteptările Fondului Monetar internațional (FMI), care preconiza un salt de 2,8%. Astfel, România a ocupat poziția de lider în Uniunea Europeană prin cea mai accelerată creștere economică.

Iar pentru ca această relansare economică să se producă au fost luate măsuri ce au avut un impact pozitiv, precum reducerea cu succes a TVA la pâine de la 24% la 9%, ceea ce a însemnat scăderea prețului la pânie și majorarea producției fiscalizate din industria de morărit și panificație.

Mai mult, în legătură cu argumentul Elenei Udrea privind numărul taxelor, să ținem cont că anul trecut a continuat procesul de scădere a numărului de taxe plătite de către o companie, fapt care a fost confirmat de raportul realizat de Banca Mondială „Doing Business 2013“. Numărul de taxe a fost redus de la 113 plăți pe an în 2012 la 41 în 2013. De asemenea, penalitățile de întârziere la plata taxelor și impozitelor pentru depășirea termenului de plată cu mai mult de 90 de zile a fost redus la 0,02% pe zi, respectiv 7,3% pe an, în locul celei de 15%.

Măsurile luate de Guvern au avut ca efect creșterea numărului de locuri de muncă cu 80.000, după ani în care numărul de firme era în scădere și se desființaseră foarte multe job-uri.
Totodată, cetătenii s-au bucurat de mai mulți bani în anul 2013 deoarece Executivul a reușit soluționarea problemei absorbției fondurilor europene prin deblocarea tuturor programelor oprite din cauza corupției, unde gradul de absorbție a crescut de 4 ori față de 2011-2012, ajungând în prezent la peste 34%.

Totuși, să nu dăm dovadă de ipocrizie. Există și argumente valide ale Elenei Udrea, iar o concluzie la care aceasta a ajuns este împărtășită de foarte mulți români. În logica deputatului, Crin Antonescu și liberalii care au forțat ruperea în interiorul USL, cu speranța de a coagula electoratul lui Tarian Băsescu și pe cel de centru-dreapta. Totuși, Udrea susține că aceștia nu vor reuși să aibă șanse la alegerile prezidențiale deoarece prin jocul dublu asumat de Crin Antonescu drumul pierzaniei pentru PNL este foarte aproape.

Acestă teorie, deși pare a fi corectă, îi este foarte convenabilă Elenei Udrea deoarece permite implementarea unui „nou proiect semnificativ care să ducă mai departe lupta cu sistemul“. Mai exact, Udrea se lansează de pe acum în cursa pentru fotoliul de la Cotroceni și încearcă să arunce praf în ochii electoratului prin declarații bombastice.

Și cea de a treia concluzie prezentată pe blog de Elena Udrea are o mare valoare de adevăr. Cea referitoare la PDL și PMP. Opoziția în 2013 nu a avut nicio împlinire pentru că „ambițiile lideriilor partidelor de centru–dreapta au automat opoziția și au făcut-o necredibilă în ochii mass media, dar și a electoratului”. Exemplul perfect este chiar Partidul Mișcarea Populară – zis și Partidul Traseiștilor politici – fiind construit de către oameni care au abandonat principiile și valorile adoptate inițial doar pentru a obține o funcție mai bună în stat și pentru a profita de „aura” lui Traian Băsescu.

Marele câstigător al anului 2013 cu siguranță nu este Președintele, ci sunt cetățenii români care s-au bucurat de o redresare a economiei, de mai multe locuri de muncă, de un sistem întărit pentru educație și sănătate, respectiv de mai mulți bani de la Uniunea Europeană care să susțină dezvoltarea României.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

8 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 mar, 2014
tornado!
Greta !!
DA ELENA ESTE O FATA HRNICA CARE APUS SUFLET SI AFACUT TREBA CA LA UNI ROMANI NU LE PLACE ASTA ESTE ALTA TREBA CUM NOI ROMANASI SUNTE RETICIET FATA DE FEMI ESTE O GRESALA SUNT MAI CORECTA DECIT BARABTI CARE SE CRED SMECHERI ....VEZI GUVERNU ITALIEI PROBABIL VA AVEA PESTE 50%FEMEI .....DE CE OARE ??
02 mar, 2014
profu
Of, gramatica...
Mama ei de gramatica , cum pune ea in incurcatura postacii cu un neuron la blondei de Plescoi ...
02 mar, 2014
fiji
Greta, fata moşului, tu aii văzut cum arată o şcoală, nu din stradă, ci din interior, dintr-o bancă? Dacă nu, după cum uşor se deduce din postarea ta, atunci nu te mai apuca de scris!
02 mar, 2014
tornado!
sunteti penibili !!
VAD COMENTARI FACTE DE UNI PROFESORI DE STINGA CEI CARE SAU OBISNUIT SA PRIMESCA DE LA STAT (SA NI SE DE CA DE ACEIEA ESTE STAT)INCIAT CITATU ,,CARAGIALE TOTI MITICI DIN SUD O CONTOPIRE TURCO-TATARA -TIGANI VOR NUMAI SA PRIMESCA CEVA ,DAR SA DE A CEVA NUU??CA SA PRIMESTI CEVA TREBUIE SA MUNCESTI EFICIET SA NU FURAM SI SA ACUMULEZI SI DUPA ACEI SA FACI O REDISTIBUIRE EFCITA SI ATENTA SI CU PRECAUTIE ,DEUNDE SA VINA ANI AU RAMAS DE BOC SI ACUMA COMUNISTI IMPUTITI AU RISIPIT CE A ADUNAT FOSTU GUVERN !
02 mar, 2014
Mortii ma-ti !
Sugi pula !
Pai, ba idiotule, imi vorbeste ca pulea bleaga se crestere economica fafa sa spui ca asta s-a facut datorita agriculturii si a taxelor si impozitelor sufocante puse de acesti comunisti imputiti pe capul boborului...sau pe tine te doare-n gaoaza de viata asta curva care ne duce spre groapa...te pomenesti ca ai un salariu atat de bun incat mai poti da si altora ! Mars spre cimitir, ciumete !
02 mar, 2014
El Condor
m. U.E, = drona bloda a expresului
Aceasta femeie (calitate inpusa de sex) devine din ce n ce mai agitata de faptul ca, in cazul in care ii dispare "imunitatea", in scurt timp ii dispare si libertatea, fapt ce , din pacate pentru ea, nu o va plasa intr-o celula mai apropiatea de cea a comeleonului pirato-fermer. Cat despre "presedintie" : s-ar putea ca romanii de pretutindeni sa uite tot ce a facut pentru "scumpa" ei tara, mai ales pentru mamele obligate (de sistem) sa devina curve si sa fie aleasa presedinta de matura in cea mai potrivita celula pe ca statul i-o va repartiza pentru ispasirea pedepselor. TIC , TAC .
01 mar, 2014
Virgil
articol penibil
Si titlul este penibil, fapt pentru care nici nu am citit mai departe!
Acest ziarist, Andrei Pop, intotdeauna ataca fara scrupule pe politicienii de dreapta, fiind in mod clar in serviciul celor de stanga, adica a PSD-ului. Poate ca e frate cu Liviu Pop, cel care l-a spalat pe Ponta de plagiat...
02 mar, 2014
Cineva
Penibila Udrea
Numai presedinta curva si profitoare mai lipseste Romaniei. Apoi vom avea tot ce trebuie,nu ne lipseste numai funia.Locul Lui Dorin Cocos,Elena Udrea,cuscrul Ionescu (al chiorului bineinteles) este la puscarie ,ce mai tura vura.Abia astept sa-i vad platind pentru imbogatirea nesimtita pe spinarea statului si poporului roman.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ