ELENA UDREA, două minute la Secţia 2 Poliţie

| 06 feb, 09:45

Deputatul Elena Udrea s-a prezentat, vineri, pentru a doua oară în această săptămână, la Secţia 2 Poliţie din Capitală, unde trebuie să meargă conform programului stabilit după ce a fost pusă sub control judiciar în dosarul Microsoft, în care este urmărită penal.

Elena Udrea a ajuns la Secţia 2 Poliţie înaintea orei 9.00, mai devreme decât era stabilit, şi a plecat după câteva minute.

Ea a spus că a ajuns la Poliţie mai devreme pentru că apoi va merge în Parlament pentru a-şi vedea dosarul.

Întrebată despre declaraţiile din dosarul său în care se arată că a luat mită de la Dinu Pescariu, Udrea a afirmat: ”O să spun asta în faţa procurorilor”.

Elena Udrea a mers la Secţia 2 Poliţie şi marţi, ea fiind obligată să se prezinte la Poliţie în zilele de marţi şi vineri, aşa cum a stabilit cu poliţiştii supraveghetori, după ce procurorii au luat în cazul ei măsura controlului judiciar.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut, marţi, de la Camera Deputaţilor, două avize pentru arestarea preventivă a Elenei Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, unul în dosarul "Gala Bute" şi celălalt în dosarul Microsoft.

În dosarul "Gala Bute", avizul a fost cerut după ce procurorii DNA au extins urmărirea penală pe numele Elenei Udrea şi pentru luare de mită. DNA a solicitat atât avizarea urmăririi penale pentru noua faptă, cât şi încuviinţarea arestării preventive.

În aceeaşi cauză, DNA ceruse luni aviz de la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală a Elenei Udrea, pentru infracţiunile de abuz în serviciu, cu obţinerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite. Comisia juridică a avizat favorabil, miercuri, solicitarea DNA.

În dosarul Microsoft, DNA a cerut, marţi, aviz pentru urmărirea penală a Elenei Udrea, pentru trei fapte de trafic de influenţă - două în legătură cu încheierea şi derularea acordului cadru de licenţiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente şi a actelor adiţionale la acestea, respectiv legate de derularea contractului e-România -, spălare de bani şi fals în declaraţiile de avere, precum şi încuviinţarea reţinerii şi arestării deputatului PMP pentru aceste infracţiuni.

De asemenea, în dosarul Microsoft, procurorii au solicitat aviz pentru înlocuirea măsurii controlului judiciar, luată în cazul Elenei Udrea în 29 ianuarie, cu arestarea preventivă, pentru faptele de spălare de bani şi fals în declaraţii de avere, pentru care este deja urmărită penal. Anchetatorii susţin că Udrea a încălcat condiţiile controlului judiciar când a făcut afirmaţii publice cu privire la acuzaţiile ce îi sunt aduse, motiv pentru care se impune arestarea ei.

Elena Udrea a fost denunţată la DNA de omul de afaceri Dinu Pescariu, vizat în dosarul Microsoft, de la care Udrea ar fi pretins şi primit 500.000 de euro "pentru a-i rezolva problemele din justiţie", se arată în referatul prin care procurorii cer arestarea deputatului PMP.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declaraeriu Zgonea, a declaralenei Udrea, unde există deja aviz pozitiv, precum şi asupra celorlalte cereri ale Justiţiei, sub rezerva primirii raportelor de la Comisia Juridică.

El a precizat că ultimele două cereri ale Justiţiei în cazul Udrea au fost trimise de conducersa Camerei Comisiei juridice.

„Am dat cele două noi dosare Comisie Juridice: unul, conform Regulamentului, îl vor judeca cei din comisie şi le-am dat voie să lucreze vineri, sâmbătă şi duminică; celălalt - are stabilit în statut un termen scurt de trei zile, în situaşia excepţioanlă în care se cere arestarea preventivă a unui deputat”, a spus Zgonea.

 


Elena Udrea, aflată sub control judiciar, a mers din nou la Secţia 2 Poliţie (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ