Elena Udrea face strategia electorală a dreptei pentru 2014

| 19 sep, 2013

De ceva vreme încoace, Elena Udrea și-a asumat rolul de strateg neoficial al formațiunilor din zona de dreapta a eșicherului politic și profită de orice ieșire în fața presei pentru a vorbi despre nevoia de unitate și, mai ales despre necesitatea unui candidat comun la alegerile prezidențiale.

Ultimul exemplu în acest sens a avut loc miercuri, în cadrul emisiunii ”Evenimentul Zilei” difuzată de B1TV. "E mai important să candidăm cu un politician cu potenţial ca Mihai Răzvan Ungureanu sau ca Emil Boc. (...) Emil Boc are astăzi şanse mai mari dacă doreşte să intre în competiţie. Dar mai e un detaliu. Să vrea candidatul să se bată. Stolojan, de exemplu, s-a retras în 2004. Şi foarte bine că s-a retras, pentru că n-am fi câştigat cu el", a spus Elena Udrea.

La prima vedere așadar, Elena Udrea ar vedea în cele două nume invocate posibili candidați pentru cea mai înaltă funcție în stat. În realitatea însă, lucrurile stau cu totul altfel.

Deși face referire la Emil Boc și Mihai Răzvan Ungureanu, Elena Udrea aduce singură argumentul pentru a respinge ideea candidaturii unuia dintre cei doi: sprijinul președintelui. "Mai important decât să spunem cine candidează de la PDL este să vedem dacă putem să-i punem în spate o Dreaptă puternică. O să vedem în ce măsură ne putem baza pe sprijinul preşedintelui Traian Băsescu", spune Elena Udrea.

Or, este de notorietate de acum că acest sprijin se îndreaptă spre deputata PDL. Nu mai departe de acum câteva zile, Traian Băsescu declara fără echivoc că pupila sa este pregătită pentru funcția supremă. Și, chiar dacă la derută a invocat și alte nume de posibili candidați la cea mai înaltă funcție în stat, președintele a avut grijă să își clarifice pe deplin mesajul afirmând că Udrea este singurul politician care crește în sondaje.

De aceeași tactică se servește acum și Elena Udrea, care de altminteri recunoaște cu subiect și predicat că se gândește la o candidatură la Președinție. Pentru ca însă să nu se auto-propună direct, Udrea apelează la diversiunea Emil Boc, respectiv Mihai Răzvan Ungureanu.

De remarcat că această diversiune îi permite implicit să facă un gest de curtoazie față de cei doi lideri, chiar dacă în realitate, niciunul dintre cei pomeniți nu are vreo șansă să ajungă în postura de candidat unic al dreptei la prezidențiale. Pe Elena Udrea o interesează însă să își cultive bunele relații cu lideri atât din exteriorul, cât și din interiorul PDL, conștientă fiind că sprijinul lui Traian Băsescu este departe de a fi de ajuns pentru a obține nominalizarea la care visează. Așa că merge la cacealma.

Toate aceste strategeme și mașinațiuni nu o aduc însă pe Elena Udrea cu nimic mai aproape de concretizarea ambițiilor sale prezidențiale. Chiar și admițând că ar reuși să forțeze mâna actualei conduceri a PDL și să obțină nominalizarea democrat-liberalilor și apoi a restului formațiunilor de dreapta pentru o candidatură la prezidențiale, Elena Udrea rămâne un simbol al corupției guvernărilor PDL-iste și un alter-ego feminin al lui Traian Băsescu. Adică tot ceea ce alegătorii români au arătat că urăsc mai tare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ