Radu Mazăre, reclamat de elevii din Constanţa la DNA

| 04 feb, 14:15

Elevii din Constanta au depus, miercuri, o plangere impotriva edilului Radu Mazăre pe care il acuza ca nu le acorda reduceri la transportul in comun.

De asemenea, ei au cerut luarea unor masuri preventive fata de primarul de la malul marii, pentru ca s-au simtit amenintati dupa declaratiile lui Mazare, potrivit caruia "daca faci lucruri rele, Dumnezeu ti le intoarce".

"Am venit astazi (miercuri -n.red.) la DNA pentru a depune o plangere penala pe numele primarului Radu Mazare, pentru infractiunea de abuz in serviciu, deoarce de 15 ani, de cand este primar, refuza sa aplice legea si sa le acorde elevilor reducerea de 50% la transportul local in comun.

Ne dorim ca legea sa fie respectata si elevii sa beneficieze de dreptul lor de care beneficiaza si colegii lor din alte municipii resedinta de judet din tara", a spus Alexandru Manda, reprezentant al Asociatiei Elevilor din Constanta.

Acesta a adaugat ca le-a cerut procurorilor anticorupţie sa ia si masuri preventive impotriva lui Radu Mazare, intrucat elevii s-au simtit amenintati, dar reprezentantii DNA i-au recomandat sa se adreseze Politie in acest sens.

Scanadalul dintre edil si elevi a inceput dupa ce acestia din urma au anuntat, marti, ca il vor reclama la DNA, acuzandu-l ca refuza sa le acorde 50% reducere la transportul local in comun, asa cum este stipulat la art. 84 (1) in Legea educatiei nationale.

"Numitul Mazare Radu-Stefan refuza de 15 ani de zile sa aplice legea si sa acorde elevilor reducerea de 50 la suta la transportul local in comun, pe care legea le-o garanteaza. In acest moment, prejudiciul este de peste 50 de milioane de euro", au sustinut reprezentantii asociatiei.

Radu Mazare a raspuns acuzatiilor, transmitandu-le un mesaj elevilor din oras.

"E rau si pacat si ar trebui sa deschida ochii foarte bine, ca sa nu folosesc alt termen, sa vada ca toti cei care au facut plangeri la DNA si care aratau cu degetul sa-l bagam in puscarie, sa-i facem, sa-i dregem, acum sunt pe undeva pe la priciu. Pentru ca Dumnezeu, daca faci lucruri rele, ti le intoarce, daca faci lucruri bune, iti da tot lucruri bune", a spus Mazare.

"Beneficiaza de jumatate de abonament subventionat cei care au venituri de pana in 18 milioane pe membru de familie. Daca ma intrebati pe mine cred ca este suficient, nu cred ca un copil ai carui parinti castiga 100 de milioane fiecare trebuie sa beneficieze de jumatate de gratuitate", a adaugat el.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ